BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Lübnana TIR dolusu hediye

Fatih Belediyesi oyuncak ve eşyalardan oluşan 5000 hediyeyi bir TIR’la Lübnan’a gönderiyor.

Abone ol

Fatih Belediyesi oyuncak ve çeşitli eşyalardan oluşan 5000 hediyeyi de bir TIR’la Lübnan’a gönderiyor.

Fatih Belediyesi, Ramazan ayında Lübnan’ın Sayda kentinde ve çevresinde yaşayan 2050 yetime iftar verecek çocuklara dağıtılmak üzere bir TIR’la da 5000 oyuncak ve hediyeyi de Lübnan’a gönderecek.

Fatih Belediyesi’nin Lübnan’ın Sayda Kentinde 2050 yetime iftar yemeği konusu, İstanbul Belediye Başkanları Koordinasyon Toplantısında Lübnan’a yardım kararı alınmasıyla gündeme geldi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, kararın bir an önce uygulanabilmesi için toplantının hemen arkasından Özel Kalem Müdürü Cevdet Güngör’ü Lübnan’a gönderdi. 23 – 28 Ağustos tarihleri arasında Lübnan’da temaslarda bulunan Güngör, Sayda Belediye Başkanı Abdurrahman El Bızri ile yapılabilecek yardımlara ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Güngör, savaştan en çok çocukların etkilendiği ve son ve daha önceki savaşlardan ötürü 2000’den fazla yetimin Sayda ve çevresinde yaşadığını öğrendi ve bu durumu döndükten sonra bir rapor halinde Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e sundu.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, yardımcılarıyla bir araya gelerek raporu değerlendirdi ve Sayda içinde ve çevresinde yaşayan yetimlere iftar verilmesi kararına varıldı. Sayda Belediye Başkanı Abdurrahman El Bızri ile yapılan yazışmalar sonunda, Fatih Belediye Başkanlığı’nın Sayda kentindeki 2 yetimhanede kalan 800, yakınlarının yanında yaşayan 700 ve kamplarda kalan 550 olmak üzere toplam 2050 yetime bir hafta süreyle iftar yemeği verileceği bildirildi. Abdurrahman El Bızri’nin yanıtında da yardım teklifinin kabul edildiği belirtilerek için teşekkür edildi.

Fatih Belediyesi, Sayda’da yetim çocuklara iftar için de hazırlıklarını tamamladı. 2 ile 9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan iftar yemeklerine belediye yetkilileri de katılacak.

Sayda Belediye Başkanlığı’ndan cevap gelmesi üzerine hazırlıklara başlayan Fatih Belediyesi, Ramazan ayının ilk günlerinde oyuncak ve çeşitli eşyalardan oluşan 5000 parçalık hediyeyi bir TIR’la Lübnan’a gönderecek.