BIST 9.986
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.437,31
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

LOGO, BSA’nın yeni üyesi

Türkiye’nin en büyük yazılım şirketi LOGO Yazılım, bu mücadelesini BSA Türkiye çatısı altında sürdürme kararı aldı.

Abone ol 20 Ağustos 2008 Çarşamba günü Ritz Carlton Otelinde gerçekleştirilen basın toplantısıyla LOGO yazılımın BSA üyeliği duyuruldu.

1990’lı yılların başından itibaren “Lisansız Ürün Kullanımı” ve “Yazılım Korsanlığı” konusunda çalışmalar yürüten LOGO Yazılım, Temmuz 2008 itibariyla, bu konudaki çalışmalarını Türkiye BSA üyesi olarak yürütmeye devam edecek. BSA, korsan yazılımın önüne geçilmesi ve telif hakları bilincinin yazılım sektöründe de yerleşmesi amacıyla dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi BSA Türkiye olarak, ülkemizde de yazılım telif haklarını korumak için faaliyetler yürütüyor.

Türkiye uygulama yazılımları pazarı lideri olarak, bu konuda yapılan tüm çalışmalarda liderlik eden ve bunu bir görev sayan LOGO, bu konuda yaygın olarak bilinçlendirme çalışmaları yürütüyor. Tüm sektörde ve ülke genelinde lisanssız ürün kullanımı konusunda “farkındalık” yaratılması için yürütülen her türlü çalışmaya destek vermeye devam ediyor.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan LOGO Yazılım CEO’su Ali Güven; “Türkiye’de sektörümüzle ilgili her konuda olduğu gibi Pazar lideri olarak, korsan kopya kullanımı konusunda da yürütülen çalışmalarda bir öncü olmayı görev biliyoruz. Aynı zamanda bu konuda uluslar arası bir birlik olan BSA bünyesinde yeralarak, yerel firmaların lisanssız ürün kullanımı ve korsan kopya ile mücadelesinde onları temsil ediyor, Türkiye şartlarına uygun mücadele edilmesi konusunda yön vermeyi hedefliyoruz” dedi.

LOGO Yazılım Genel Müdürü Birol Cabadak ise “ LOGO’nun entellektüel sermayesini, çalışanlarımızın, iş ortaklarımızın ve tüm lisanlı kullanıcılarımızın haklarını her ortamda korumayı hedefliyoruz. Bu amaçla çok uzun yıllardır kopya ürün kullanımının engellenmesi konusunda bilinçlendirme çalışmaları yürütüyoruz. Amacımız, tüm sektörde bir örnek teşkil ederek öncülük yapmak.” Özellikle uygulama yazılımlarının lisanssız kullanımının firmalar açısından çok büyük riskler taşıdığını belirten Cabadak, “ Bizim ürünlerimiz üzerinde firmaların mali bilgileri de tutuluyor. Lisanssız ürün kullananlar bu kritik bilgilerini de riske atmış oluyorlar. ” diyerek lisanslı ürün kullanımının da önemini vurguladı.

LOGO Yazılım’ın BSA Türkiye’ye katılmasıyla ilgili olarak BSA Türkiye Genel Koordinatörü Elçim Barkay’da BSA Türkiye’nin LOGO yazılımla daha da güclendiğinin altını çizerek, “LOGO Yazılım gibi değerli bir katılımcıyı BSA Türkiye üyesi olarak görmekten çok memnunuz. LOGO yazılımın desteği ve BSA Türkiye’nin gayretiyle özellikle eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarında daha güçlü çalışmalar yapacağız.Korsan yazılım Türkiye için kritik önem taşıyan bir konu ve bu konuya bundan sonra LOGO’nun da yardımıyla çözümler üreteceğiz” dedi.