BIST 9.968
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.432,70
HABER /  EKONOMİ

Bonus trinkle ulaşım kolay

Garanti Bonus Trink, belediye otobüsleri, otoparklar, taksi ve dolmuşlardan sonra, şimdi de boğaz hattında kullanılıyor.

Abone ol

Garanti Bankası’nın Avrupa’da ilk kez hizmete sunduğu temassız ödeme sistemi Bonus Trink, belediye otobüsleri, otoparklar, taksi ve dolmuşlardan sonra, şimdi de boğaz hattında taşımacılık yapan Dentur’da kullanılıyor.

Türkiye’de bir ilk olan uygulama, İstanbul’un iki yakasını birbirine bağlayan motorlarda para bozdurma, para üstü verme ve bozuk para taşıma zorunluluğunu ortadan kaldırarak, Bonus Trink Card sahiplerine kolaylık sağlıyor.

Kol saati, anahtarlık ve sticker formlarında sunulan Bonus Trink Card, ödeme süresini saniyenin yarısına düşürerek zaman tasarrufu sağlarken, yolcuları ve gişeleri bozuk para bulundurma sıkıntısından kurtarıyor. Uygulama, günde yaklaşık 60.000 kişinin seyahat ettiği Beşiktaş-Üsküdar ve Kabataş-Üsküdar hatlarında çalışan Dentur motorlarında kullanılıyor. Garanti Bankası ilk olan bu uygulama kapsamında Bonus Trinks sahiplerine özel bir kampanya düzenliyor. Buna göre, Bonus Trink sahipleri, 21 ve 22 Ağustos tarihlerinde, Dentur’un gişe ve turnikelerinden ücretsiz geçerek seyahat edebilecek.

Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bundan 2 sene önce, bozuk paraya alternatif olarak hizmete sunduğumuz temassız ödeme sistemi, 300.000 kullanıcıya ulaştı. Bozuk para sadece alışverişlerde değil, hizmet sektöründe ve ulaşımda da çok yoğun kullanılıyor. Büyükşehir belediyeleriyle anlaşarak başlattığımız toplu taşıma çalışmalarına, kısa süre önce taksi ve dolmuşları eklemiştik. Şimdi, Bonus Trink ile yepyeni bir uygulamaya daha imza attık. Dentur ile işbirliği yaparak, Bonus Trink’i günde yaklaşık 60.000 kişinin seyahat ettiği İstanbul Boğazı’ndaki motor seferlerine taşıdık. Uygulamanın İstanbullulara kolaylık sağlayacağına inanıyoruz.” dedi.

Dentur Avrasya Mali İşer Müdürü Ünsal Savaş, “Yolcularımızın hızlı, güvenli, kaliteli ve konforlu hizmet alabilmesi için teknolojiden maksimum ölçüde faydalanıyoruz. Üsküdar- Beşiktaş, Üsküdar-Kabataş hatlarımızdaki ücretlerin 1.4 YTL olması, bozuk para sıkıntısını ve kısa süreli de olsa gişe önünde beklenmesi sorununu gündeme getiriyor. Garanti Bankası ile başlattığımız Bonus Trink uygulamasıyla, hem gişede bekleme süresini azaltmış, hem de taşıması ve bulundurması sıkıntı yaratan bozuk para ihtiyacını gidermiş olacağız. Temassız kart uygulamasında teknolojiyi en iyi kullanan bankalardan biri olan Garanti’yle işbirliği yapmaktan memnunuz. Sektörde faaliyet gösteren benzer firmaların da zaman içerisinde bizi takip edeceğine eminiz. Uygulamanın herkese hayırlı olmasını dilerim.” dedi

Turnike geçişlerinde kullanılan POS cihazlarını üreten ASİS AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kaya ise “Bonus Trink banka kartlarının hızlı ve akıllı işlem yapmasını sağlayan ve işlemleri birkaç milisaniye içinde bitiren yeni ürünümüzü Dentur'da uyguladık. Bu çekirdek yapının, toplu taşıma alanında ciddi anlamda yaygınlaşacağını düşünüyoruz. Dentur yöneticilerinin aydın yaklaşımı, Garanti bankasının ödeme noktalarındaki inovasyon arayışı ve ASİS AŞ’nin teknoloji desteğiyle, uygulamanın faydalı bir projeye dönüştüğünü düşünüyoruz.” dedi.