BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.436,45
HABER /  GÜNCEL

Lodos sokakları yerle bir etti

Şiddeti fırtına yurtta hayatı felç etti. Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi...İşte fırtına ortaya çıkan görüntüler...

Abone ol
HAFTA SONU FIRTINA ETKİLİ OLACAK MI?
Şiddetli fırtına ve yağmur bugün Ege ve Marmara bölgesinde etkili olduktan sonra yarın tüm yurt geneline yayılacak.
YURTTA BEKLENEN SICAKLIKLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Marmara ve Ege'de etkili olan fırtına hayatı felç etti. Dün gece başlayan ve hala yer yer etkisini sürdüren fırtına nedeniyle Muğla ve BArtın'da okullar tatil edildi.

Yaşananlar bununla da bitmedi. Birçok ilde ağaçlar devrildi, çatılar uçtu, seferler iptal edildi.

Kıyılarda ise dev davgalar oluştu.

Meteorolojinin acil koduyla İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Çanakkale, Balıkesir ve Bilecik'te yaşayanları uyardı.

İSTANBUL'DA LODOS TEKNELERE ZARAR VERDİ

İstanbul’da etkili olan kuvvetli lodos nedeniyle Tuzla sahilinde demirli bulunan tekneler zarar gördü. Bir midye teknesi de suyla doldu.

Edinilen bilgiye göre, gece saatlerinde başlayan lodos Tuzla sahilinde demirli olan balıkçı teknelerine zarar verdi. Sahildeki bir tekne de sürüklenerek suyla doldu. Sahilde teknesi bulunan vatandaşlar, “Akşam teknelerini buraya demirlemişler. Lodos şiddetliydi daha da şiddetlenecekmiş. Şimdi arkadaşlara yardım edip teknelerini kurtaracağız. Yalnız bu değil birkaç tekne daha zarar gördü” dedi.

LODOS FUAR KAPARTTIRDI

DİĞER SAYFADA OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

[PAGE]

ÇATI ÇÖKTÜ 10 KİŞİ YARALANDI

Konya’da devam eden tarım ve hayvancılık fuarında kurulan çadırlardan birinin fırtına nedeniyle çökmesi sonucu 10 kişi hafif yaralandı.

ekran-resmi-2013-03-15,-13.33.08.png

Olay, Konya Aksaray Karayolu’nda bulunan Fuar Merkezi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, fuar alanında geçtiğimiz günlerde Tarım Hayvancılık Fuarı açıldı. Fuara katılımın yoğun olması nedeniyle ek çadırlar kuruldu. Bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkilerken, fuar alanında bulunan bir çadırın da çökmesine neden oldu. Olaydan önce fırtına nedeniyle çadırları boşaltmaya başlayan polis ekipleri, olayın boyutlarının daha da büyümesini engelledi. Çökme sonucu çadırdaki stantlarda bulunan çoğu görevli 10 kişi hafif şekilde yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekipleri çevrede tedbiri aldı.

ekran-resmi-2013-03-15,-13.33.24.png

Tüyap Konya Fuarcılık’tan yapılan açıklamada ise, “Tüyap Konya Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından KTO - Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde 13 - 16 Mart 2013 tarihleri arasında hazırlanan Konya Tarım - Hayvancılık Fuarları olumsuz hava muhalefeti nedeniyle ortaya çıkabilecek güvenlik zafiyetini önlemek amacıyla 15 Mart 2013 Cuma günü itibariyle kapanmıştır” denildi.

Meteoroloji yetkilileri ise, Konya Aksaray Karayolu’nda rüzgarın hızının saatte 80 ila 100 kilometre arasında değiştiğini, şehir merkezinde 67 kilometre hızla estiğini kaydetti.

AKSARAY'DA EV ÇÖKTÜ!

HABERİ DİĞER SAYFADA

[PAGE]

AHŞAP EV ŞİDDETLİ RÜZGARLA YERLE BİR OLDU

AKSARAY'da saatteki hızı 69 kilometreyi bulan şiddetli rüzgar nedeniyle 50 yaşındaki Recep Tarhan'ın yalnız yaşadığı ev çöktü.

Tarhan'ın evde ve enkaz altında kalabileceği üzerinde duran arama kurtarma ekipleri çalışma başlattı.

ekran-resmi-2013-03-15,-13.48.31.png

Olay, bugün saat 10.00 sıralarında Cerbiğin Mahallesi 1056 Sokak'taki tek katlı ahşap evde meydana geldi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre saatteki hızı 69 kilometreyi bulan şiddetli rüzgar nedeniyle ahşap ev çöktü. Durumu fark eden komşuları itfaiye ve arama kurtarma ekiplerine bildirdi. Evde yalnız yaşayan Recep Tarhan'ın evde ve enkaz altında kalabileceği üzerinde duran arama kurtarma ekipleri, çalışma başlattı.

ÇATILAR UÇTU, AĞAÇLAR DEVRİLDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA

[PAGE]

BU GÖRÜNTÜLER İSTANBUL'DAN

* Kağıthane'de etkili olan lodos nedeniyle bir binanın çatısı uçtu. Park halindeki bir aracın üzerine düşen çatı yolu tamamen kapattı.

* Fatih'te bir ağaç gövdesinden kırılarak, binanın çatısına düştü.

* Güngören'de yaklaşık 8 metrelik ağaç yola devrildi.

ekran-resmi-2013-03-15,-13.42.37.png

* Beykoz'da bir sokak üzerinde bulunan 2 evin çatısı uçtu

ekran-resmi-2013-03-15,-13.41.13.png

BEYKOZ'DA DA İKİ EVİN ÇATISI UÇTU

Beykoz İncirköy Çeşme Yolu Sokak üzerinde bulunan 2 evin çatısı şiddetli rüzgar nedeniyle yerlerinden koparak uçtu. Evlerden birinini çatısı, karşısında bulunan bir evin üstüne düşerken, diğer evin çatısı ise yola uçtu. Olaylarda herhangi bir yaralı ve can kaybı yaşanmazken, sokak tamamen trafiğe kapandı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmalarının ardından, yol trafiğe açıldı.

ekran-resmi-2013-03-15,-13.43.16.png

AĞAÇ EVİN ÇATISINA DEVRİLDİ

Şiddetli lodos yüzünden Fatih Yedikule Meydanı Caddesi üzerinde bulunan bir ağaç gövdesinden kırılarak saat 04.30 sıralarında üç katlı bir binanın çatısına devrildi. Binada yaşayan vatandaşların ihbarı ile olay yerine polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri merdiven aracı ile binanın çatısına ulaştı. Çatıdan aşağıya sarkan ağacı parçalara ayrılarak, aşağıya indirildi. Binanın en üst katında yaşayan Kadir Erpolat ise, deprem olduğunu zannederek panikle uyandığını belirterek, "İlk önce ne olduğunu anlamadım. Ardından mutfaga gelip baktığımda ağacın evimizin çatısına devrildiğini gördüm. Çatıyı çökertmiş, evimizin mutfak ve banyo kısımlarında hasar var" dedi.

ekran-resmi-2013-03-15,-13.44.11.png

DÜZCE'DE OKULUN ÇATISI ÇÖKTÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA

[PAGE]

OKULUN ÇATISI BAHÇEYE UÇTU

Düzce'de, dün akşam saatte 50 kilometre hızla esen lodos nedeniyle Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nin çatısının bir bölümü okulun bahçesine uçtu.

Dün akşam Düzce'de etkili olan şiddetli lodos yaşamı olumsuz etkiledi. Saatte 50 kilometre hızla esen lodosta, Şıralık Mahallesi'nde bulunan Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nin çatısı uçtu. Okulun çatısı büyük bir gürültü ile bahçeye uçarken, çatıda bulunan güneş enerji sistemi de hasar gördü. Olayın akşam meydana gelmesi olası faciayı önledi. Bugün İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdare Müdürlüğü yetkilileri okulda incelemede bulundular.

LODOS EVİN BALKONUNU UÇURDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

LODOS EVİN BALKONUNU UÇURDU

Konya’da şiddetli rüzgarın etkisiyle bir apartmanın 7. kat balkonu aşağı düşerken, olayda şans eseri kimse zarar görmedi.

Konya’da sabah erken saatlerden itibaren etkili olan şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiliyor. Merkez Selçuklu ilçesi Ferhuniye Mahallesi Sultanşah Caddesi’nde bulunan 9 katlı Çilem Apartmanı’nın 7. katındaki bir dairenin balkonu rüzgarın etkisiyle parçalanarak aşağıya düştü.

Balkonun uçtuğu sırada aşağıdan geçen kimsenin olmaması olayın boyutunun büyümesini engelledi. Balkonun uçma anı ise binanın güvenlik kamerasına kısmen yansıdı. Görgü tanıklarından restoranda çalışan bir kişi, deprem olduğunu zannettiklerini belirterek, “Müşteriler de vardı, dışarı çıkmaya çalıştık. Bu sırada balkonun uçtuğunu görünce içeride kaldık. Şiddetli rüzgarın etkisiyle balkon tamamen aşağıya uçtu. O anda kimsenin olmaması nedeniyle bir şey olmadı” şeklinde konuştu.