BIST 10.219
DOLAR 32,22
EURO 34,74
ALTIN 2.448,99
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gülen ziyareti CHP'yi karıştırdı

CHP'nin Fethullh Gülen'i ABD'de ziyaret edeceği iddialarına CHP'li Günaydın'dan açıklama geldi.

Abone ol

CHP'li beş vekilin TUSKON'un davetlisi olarak ABD'ye gideceği ve oradaki ziyaretlerinde Fethullah Gülen ile görüşeceği iddiaları CHP'yi kızdırdı.

CHP'nin Fethullah Gülen'e yakın olduğu iddia edilen TUSKON (Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu) ile Türk-Amerikan Konvansiyonu'nun "Enerji", "Ticaret" ve "Kalkınma" konulu toplantıya katılması, parti kulislerini hareketlendirdi.

CHP heyetinin Fethullah Gülen'in de yaşadığı Pensilvanya'ya geçeceği iddiasına, CHP heyetinden yalanlama geldi.

Bu yıl 3.'sü düzenlenen Türk-Amerikan Konvansiyonu etkinliğine CHP'den Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Günaydın ve Bülent Tezcan ile milletvekilleri Faik Tunay, Engin Özkoç ve Ali Demirçalı katıldı.

Bu ziyaret bazı internet sitelerinde "CHP Gülen'in toplantısında" ve "CHP heyeti Pensilvanya'ya da gidecek" şeklinde haberleştirildi.

"TAHMİN ETMİŞTİK..."

Gezi öncesi benzeri spekülasyonların yapılacağını tahmin ettiklerini ifade eden Gökhan Günaydın, Vatan'a yaptığı açıklamada, "Burada 80 AB'li senatör, 8 Türki Cumhuriyetin büyükelçisi, belediye başkanları bulunuyor. Uluslararası bir toplantıdayız. Toplantının ana çerçevesi enerji, ticaret ve kalkınma. CHP artık sadece Avrupa, Ortadoğu ve Uzakdoğu'da etkin bir parti değil, ABD'de etkin. Türkiye'yi bir de bizden dinlemelerini istedik" diye konuştu. Günaydın, Gülen'e ziyarete gidecekleri iddiasını yalanladı.

Uluslararası konferanstaki konuşmasında ise Günaydın, "Türkiye, Kuzey ve Güney; Doğu ve Batı arasında köprü niteliğinde, tarihsel ve jeopolitik konumu ile önemli bir ülkedir. Küreselleşen dünyada ülkeler arasında giderek artan etkileşim olanakları, karşılıklı bağımlılık ilişkisini güçlendirmektedir. Hem dünya bütünü, hem de Türkiye için sürdürülebilir kalkınma, bölgenin barış içinde gelişimi açısından büyük önem taşımaktadır. Kaldı ki, büyüme ve kalkınma arasındaki farkı ortaya koyan veriler, tabloyu daha anlamlı kılmaktadır. Örneğin, 182 ülkenin yer aldığı Beşeri Gelişmişlik Listesi’nde Türkiye, ancak 92 inci sırada yer alabilmektedir. En Az Yolsuzluk Yapılan Ülkeler Listesinde ise Türkiye’nin yeri 54'üncülüktür. Freedom of Pres Report sıralamasına göre Türkiye Tanzanya, Arnavutluk ve Haiti’nin gerisindedir" dedi.

Toplantı programında, "Amerikan Kongresi Turu", "Beyaz Saray", "Havacilik Müzesi", "Yerliler Müzesi", "Amerikan Tarihi Müzesi" ziyaretleri de bulunuyor. Programda, "Temsilciler Meclisi Üyesi Andy Harris'i ziyaret", "Middle East Enstitüsü yuvarlak masa toplantısı", "Rumi Forum Ziyareti ve Amerikalılar ile buluşma", "Pinnacle Academy Ziyareti", "Fairfax Belediye Başkanı ziyareti", "George Mason Üniversitesi ziyareti" de bulunuyor