BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan o aileye söz verdi

Başbakan Erdoğan'ın PKK tarafından kaçırılıp teslim edilen Reşat Çeçan'ın ailesine söz verdi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan PKK'nın teslim ettiği asker Reşat Çeçan'ın babasına diğer oğlu için söz verdiği ortaya çıktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, PKK tarafından kaçırılan ve önceki gün serbest bırakılan 8 kişi arasında bulunan Şanlıurfalı er Reşat Çeçan'ın babasını arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu.

7 ayı aşkın süre PKK'lıların elinde kalan ve dün serbest bırakılan Reşat Çeçan ve ailesi ziyaretçi akınına uğruyor. Dün geceden itibaren çocuklarına kavuşan Çeçan ailesini ziyaret eden akrabaları ve komşuları, geçmiş olsun dileğinde bulunuyor.

'BAŞBAKAN'IN ARAYACAĞINI TAHMİN ETMEDİM'

PKK'lılar tarafından serbest bırakılan Reşat Çeçan'ın babası Cemal Çeçan, sabah saatlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonla kendisini aradığını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu söyleyen Çeçan, "Başbakanımız aradı ve geçmiş olsun dileğinde bulundu. Rahatsızlığı nedeniyle kısa süren konuşmamız sırasında Başbakan, oğlumun sağlık durumunu da sordu. Çok kısa bir görüşme oldu. Başbakanın arayacağını tahmin etmediğim için hem şaşırdım, hem mutlu oldum" dedi.

'DAĞDAKİ İÇİN DE ÇALIŞIYORUZ'

Çeçan ayrıca "Bir çocuğuma kavuştum, ama bir çocuğum hala dağda" deyince, Başbakan Erdoğan'ın da, "Evet, haberim oldu bundan, biliyorum. Umarım ona da kavuşursunuz. Bunun için çalışıyoruz biz de." dediği öğrenildi.

'MUTLAKA DAVET EDİN BENİ'

Erdoğan, "Reşat bekar mı evli mi?" diye de sordu, baba Çeçan'ın "Bekar. Düğününe çağırsak gelir misiniz?" demesi üzerine, "Mutlaka davet edin beni" ifadesini kullandı. Ardından ailesine kavuşan Reşat Çeçan'la görüşen Başbakan "Geçmiş olsun" dileğinde bulundu ve Ankara'da vereceği yemeğe davet etti. Reşat'tan da olumlu yanıt aldı..