BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.512,84
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Adan o manzarayı elem verici buldu

MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, hükümet ve devlet eliyle bir mahkum teröriste güç ve kudret takviyesi yapıldığını öne sürdü.

Abone ol

Adan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, kaçırılan kamu görevlilerinin teslim edilirken ortaya çıkan manzaranın ''elem ve keder verici'' olduğunu savundu.

Terör örgütünün, elinde bulunan görevlileri, bir askeri disiplin içerisinde, sanki bir legal ordu gücüymüş gibi aracılara teslim ettiğini belirten Adan, ''Kamu görevlileri bir mal, eşya gibi tutanakla teslim edildi. Örgüt, Türkiye'ye karşı açıkça Cenevre Savaş Hukuku kurallarını uyguladı. Türkiye, bu zillet durumu normal bir prosedür gibi benimsemiştir'' diye konuştu.

Kamu görevlilerinin bu şekilde özgürlüklerine kavuşmuş olmaktan dolayı sevinemediklerini savunan Adan, ''Devlet ve hükümetten daha dik durmuşlardır'' ifadesini kullandı.

Türkiye'nin şu anda biri Balgat'ta biri İmralı'da ''iki diplomasi kurumu'' olduğunu öne süren Adan, ''Herkes ağzını açmış Apo ve Kandil arasındaki diplomasiyi seyrediyor'' görüşünü savundu.

Hükümet ve devlet eliyle bir mahkum teröriste güç ve kudret takviyesi yapıldığını öne süren Adan,''Bu dönemde benim gördüğüm şudur; taşlar bağlamış, köpekler salıverilmiştir'' dedi.

Adan, bir soru üzerine MHP olarak Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili tartışmalara girmediklerini, ''Türk milleti'' ifadesiyle gurur duyduklarını söyledi.