BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.471,86
HABER /  GÜNCEL

Liverpool Luis Suarez'e paha biçemiyor

Uruguaylı yıldız için Arsenal kulübünün 40 milyon sterlinlik teklifi yeterli bulunmadı. Liverpool teknik direktörü, teklifin, futbolcunun gerçek değerine "yaklaşmadığını" söyledi.

Abone ol

Liverpool futbol takımının teknik direktörü Brendan Rodgers, golcü Luis Suarez için 40 milyon 1 sterlin (yaklaşık 117 milyon 795 bin Türk lirası) teklif eden Arsenal kulübünün, futbolcunun gerçek değerine "yaklaşamadığını" söylüyor.

Liverpool Echo gazetesine konuşan Rodgers, teklifin 35 milyon sterlinden 40 milyon 1 sterline çıkarıldığını hatırlatarak, "Futbolcu gitmek isteyebilir ama o zaman birinin oyuncunun değerinin veya bedelinin karşılığını vermeli" diye konuştu.

Liverpool patronu John Henry'nin bu sözlere Twitter üzerinden yanıtı ise alaycı oldu: "Acaba Emirates'te (Liverpool stadı) ne tüttürüyorlar?"

Uruguaylı futbolcuyla İspanyol kulübü Real Madrid'in de ilgilendiği belirtiliyor ancak henüz resmi bir teklif yapılmış değil.

Suarez Liverpool'a 2011'de 22,7 milyon sterlin karşılığında transfer olmuştu.

Geçen sezonda oynadığı 44 maçta 30 gol atan ünlü futbolcunun, Şampiyonlar Ligi'nde forma giyebilmek için transferi istediği ifade ediliyor.

Suarez hakkındaki transfer dedikoduları, Nisan ayında Chelsea takımının defans oyuncusu Branislav Ivanoviç'in 10 maç ceza almasıyla birlikte . Futbolcu ceza nedeniyle 6 resmi maçta daha forma giyemeyecek.

Uruguaylı yıldız, 2011 yılında da Manchester United oyuncusu Patrice Evra'ya ırkçı hakarette bulunduğu için ceza almıştı.

Liverpool teknik direktörü Rodgers, Suraez kötü durumlara düştüğünde dahi taraftarlarca eşsiz biçimde desteklendiğini belirterek, "Bu süreçte çeşitli sebeplerle kulübün birçok maçını kaçırdı. İnsanlar oğulları gibi onun yanında oldular ve sahiden ona arka çıktılar. Önümüzdeki haftalarda ne olursa olsun bu aklında olacaktır çünkü bu unutamayacağınız bir şey" diye konuştu.