BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,07
ALTIN 2.472,20
HABER /  GÜNCEL

Zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi

16 Temmuz'da atılan kurşunun isabet etmesiyle yaralanan ve hastanede verdiği yaşam mücadelesini kaybeden 16 yaşındaki Mehmet Gündüz toprağa verildi.

Abone ol

Suriye'nin Haseki kentine bağlı Rasulayn İlçesi'nden geçen 16 Temmuz'da atılan kurşunun, Ceylanpınar'da evinde otururken başına isabet etmesiyle yaralanan ve hastanede verdiği yaşam mücadelesini dün gece kaybeden 16 yaşındaki Mehmet Gündüz, bugün zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.

Geçen 16 Temmuz günü Ceylanpınar'ın karşısında bulunan Rasulayn'da PYD güçleri ile El Nusra cephesi arasında çatışma çıktı. Çatışmalar sırasında ateşlenen silahlardan çıkan kurşunlar sınırı aşarak Ceylanpınar'da 17 yaşındaki Mahsun Ertuğrul'un ölümüne, evinde televizyon izleyen 16 yaşındaki Mehmet Gündüz'ün de aralarında bulunduğu 4 kişinin ise yaralanmasına neden oldu. Mehmet Akif Mahallesi'ndeki evinde televizyon izlerken başına kurşun isabet etmesiyle ağır yaralanan Mehmet Gündüz, Ceylanpınar'da yapılan ilk müdahalesinin ardından önce Şanlıurfa'ya, daha sonra Ankara'ya götürüldü. 17 Temmuz'da ambulans uçakla Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen Mehmet Gündüz, burada dün gece yaşamını yitirdi.

Ölümü ile yakınlarını yasa boğan Gündüz’ün cenazesi bu sabah yakınları tarafından uçakla memleketi Ceylanpınar'a getirildi. Gündüz’ün cenazesi ilk olarak Mehmet Akif Ersoy Mahallesindeki baba evine götürüldü. Bir süre evin önünde bekletilen cenaze daha sonra gözyaşları ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verilmek üzere evinden uğrulandı. Ceylanpınar ilçe mezarlığındaki cenaze törenine Ceylanpınar Kaymakamı İbrahim Çenet, İlçe Jandarma Komutanı Nevzat Ak, Belediye Başkanı BDP'li İsmail Arslan ile Gündüz'ün yakınları katıldı. Yakınlarının gözyaşları arasında kılınan cenaze namazının ardından Gündüz, ilçe mezarlığına defnedildi.

ÇATIŞMA SESLERİ AZALDI

Sınırı aşan kurşunların Ceylanpınar'da 2 gencin ölümüne yol açtığı Suriye'nin Rasulayn İilçesi'nde ise aralıklarla silah sesleri duyuluyor. Önceki günlere oranlara silah ve patlama seslerinin azalması Ceylanpınar'a huzur getirirken, güvenlik güçleri ise sınır hattındaki önlemlerini sürdürüyor.