BIST 11.069
DOLAR 32,19
EURO 35,01
ALTIN 2.504,79
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Liseli kızdan 12 gündür haber yok

Evdeki 1500 lirayı alıp bir not bırakarak evden çıkan liseli kızdan, ailesi 12 gündür haber alamıyor

Abone ol

Adana'da annesi pazara gittikten sonra evdeki bin 500 lira parayı alıp "Ben Cansu ile 100. Yıl Mahallesi'nde yalnız yaşayacağız" yazı bir not bırakarak evden çıkan liseli kızdan, ailesi 12 gündür haber alamıyor.


Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesinde 10 Ekim 2010 günü meydana geldi. İddiaya göre Nur V. (35), pazara gitmek için evden ayrıldı. Bu sırada evde bulunan Lise 4. sınıf öğrencisi Dürdane Dilara V. (17), annesinin pazara gitmesini fırsat bilip, bir not bırakarak evden ayrıldı. Pazarda alışveriş yaptıktan sonra evine dönen anne Nur V., kızına seslendi ama Dürdane Dilara'nın odasından ses gelmedi. Bunun üzerine anne Nur V., "Galiba yine bu internete daldı beni duymuyor" diyerek odasına girdi.


Ancak odada Dürdane Dilara'nın yerine bilgisayarın klavyesinin üzerine bırakılmış bir not buldu. Notta Dürdane Dilara, "Ben Cansu ile birlikte 100. Yıl Mahallesi'nde ev tutup yalnız yaşayacağız. Beni merak etmeyin" diye yazdı. Anne Nur V. bu yazıyı görünce hemen baba Kemal V. 'yi telefonla arayarak haber verdi. Bu arada anne, kızının kredi kartı borcu için biriktirdikleri bin 500 lira kadar parayı da aldığını fark etti. Baba eve gelerek duruma hemen polise haber verdi. Aile daha sonra savcılığa da başvurdu.

Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri çocuğu her yerde aramasına rağmen 12 gündür bulunamadı. Aile Dürdane Dilara'nın notta yazdığı arkadaşı Cansu'nun adresini polise verdi. Genç kızın ifadesini alan polis, Dürdane Dilara'ya ulaşamadı. Ailede Cansu A. ile görüşmesine rağmen Cansu hiçbir şey bilmediğini söyledi.


Anne Nur V., 12 gündür perişan olduklarını babaannenin, babanın ve kendisinin önce 100. Yıl Mahallesi'nde her yeri aradıklarını daha sonra kafeleri gezip Dürdane Dilara'nın fotoğrafını gösterdiklerini ancak bir sonuç elde edemediklerini söyledi. Nur V. kızının Cansu adlı arkadaşıyla ilişkisini bitirmesi için kızını okuldan almayı bile düşündüklerini ancak bu kızla ilişkisini bir türlü bitiremediklerini belirterek, "Ben bu kızdan şüpheleniyorum. Kendi de yazdığı notta onun adını veriyor. Bu kız
kaçırmamıştır ama onun kızımın yerini bildiğini tahmin ediyorum. Ama bu kız bize hiçbir şey söylemiyor. Kızımın hayatından endişe ediyorum. 12 gündür kızım nerede ne yer ne içer" dedi.


Kızının sürekli internete girdiğini anlatan anne Nur V. şöyle devam etti:
"Kızımın bir kez telefonundan erkek isimlerini aradım. 3 kişi internetten arkadaş olduklarını söyledi. Kızım internete çok giriyordu. Evde internet vardı. Orada sürekli Facebook ve MSN'e giriyordu. Buradaki arkadaşları kızımı kandırmış onların yanına gitmiş olabilir. Bu nedenle kızımın Facebook ve MSN konuşmalarının takip edilmesi talebinde bulundum. Ancak evden kaçtıktan sonra Facebook adresini hemen kapatmış."
Kızını kendisini, eşinin ve kardeşlerinin çok sevdiğini, onu çok özlediklerini belirten anne Nur V., "Kızım ne olur eve geri dön" diye gözyaşı döktü.