BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Lise öğrencisi kanalda kayboldu

Antalya'da lise öğrencisi yüzmek için girdiği kanalda kayboldu. Uzun süren aramalara rağmen Mesut bulunamadı.

Abone ol

Antalya'da lise öğrencisi 16 yaşındaki Mesut Ercan Kan, yüzmek için girdiği DSİ'ye ait sulama kanalında kayboldu. Polis ve vatandaşlar tarafından uzun süre aranan genç bulunamadı.

Olay saat 15.30 sıralarında Baraj Mahallesi'nde meydana geldi. Metin Çiviler Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi Mesut Ercan Kan, öğleden sonra okula gitmeyerek, arkadaşları H.Y ve Z.G ile birlikte balık avlamak için DSİ'ye ait sulama kanalına gitti. Burada bir süre balık tutan Kan, yüzmek için suya girdi. Arkadaşlarının da izlediği genç bir süre sonra suda batıp çıkmaya başladı. Ardından gözden kaybolan lise öğrencisi için telaşlanan arkadaşları polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri ise Deniz Polisi'nden yardım istedi. Ancak akıntının güçlü olması nedeniyle arama yapılamadı.

Talihsiz gencin boğulup cesedinin suyun dibinde olma ihtimaline karşı kanalın kapakları açıldı. Ancak bu girişimden de bir netice elde edilemeyince, halatlar yardımıyla suda arama yapıldı. Bu aramadan da bir sonuç çıkmayınca arama çalışmalarının yarın sabah devam edilmesine karar verildi.

Bu arada, olay yerine gelen Mesut Ercan Kan'ın annesi Muazzez ve babası Mehmet Kan çaresizlik içinde arama çalışmalarını izledi. Anne Muazzez Kan, bir ara oğlunun yüzmeden önce çıkardığı çorabı ve ayakkabısını görmek istedi. Yakınlarının tüm engellemesine rağmen oğlunun çorabı ve ayakkabısını gören anne Muazzez Kan sinir krizi geçirdi. Yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan acılı anne kanaldan uzaklaştırıldı. Mesut Ercan Kan'ın anne, baba ve yakınlarının sulama kanalındaki bekleyişleri sürüyor.