BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.514,01
HABER /  GÜNCEL

Lise öğrencisi aşırı hız kurbanı oldu

İstanbul'da emniyet kemeri takmayan ve servis minibüsüyle çarpışan lise öğrencisi kurtarılamadı

Abone ol

Aşırı hız nedeniyle kaza yapan araçta emniyet kemeri takmayan lise öğrencisi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı

 Küçükçekmece'de 2'si lise öğrencisi 3 gencin bulunduğu otomobil, servis minibüsü ile çarpıştı. Emniyet kemeri takılı olmadığı için başını ön cama çarparak ağır yaralanan lise öğrencisi Yıldıray Yıldırım hastanede hayatını kaybetti. Kazada 3'ü ağır 4 kişi de yaralandı. Servis minibüsündeki işçiler gençlerin aşırı hız nedeniyle duramayıp ışık ihlali yaptıkları için kazanın meydana geldiğini öne sürdü. Kaza, Halkalı, İnönü Mahallesi, Yeni Gümrük Yolu, Mehmet Akif Bulvarı üzerinde saat 19.00 sıralarında meydana geldi. Güneşli istikametine giden Aydın Elitok'un kullandığı, içerisinde 3 kişinin bulunduğu 34 ES 2839 plakalı otomobil , Yurtkur Sokak'tan yola bağlanan Ali Uyanık'ın kullandığı 34 DJ 67223 plakalı servis aracıyla çarpıştı.

 KEMER TAKMADI, BAŞINI ÖN CAMA ÇARPTI

 Kazanın etkisiyle otomobilde bulunan ve emniyet kemeri takılı olmayan Yıldıray Yıldırım (16) adlı Zehra Mustafa Dalgıç Ticaret Meslek Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi başını ön cama çarparak ağır şekilde yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Yıldırım hayatını kaybetti. Otomobilde bulunan Yıldırım'ın sınıf arkadaşı Gökhan Çelik ve sürücü Aydın Elitok da yaralandı. Kazanın ardından Çelik ve Elitok vatandaşlar tarafından otomobilden çıkarıldı. Yeşillik alana taşınan yaralıları, olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla hastaneye kaldırdı. Servis minibüsü sürücüsü Ali Uyanık ve serviste bulunan ve ismi öğrenilemeyen bir işçi de yaralandı. Çevredekiler tarafından araçtan çıkarlan Uyanık hastaneye kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

 AŞIRI HIZ VE IŞIK İHLALİ İDDİASI

Servis minibüsünde bulunan Yasin Arslan isimli işçi, "Gençlerin bulunduğu otomobil yukardan aşağı hızlı geliyordu. Kırmızıda duramadılar. Bize yeşil yanmıştı. Yola girerken çarpıştık." diye konuştu.

Kazayı duyarak hastaneye koşan Yıldıray Yıldırım'ın ailesi ölüm haberiyle yıkıldı. Anne gözyaşlarına boğlurken, "kardeşim ölemez" diye bağıran ablası fenalaştı. Yıldırım'ın cesedi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı