BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.511,21
HABER /  GÜNCEL

Üniversite öğrencilerine yeni iş kapısı

Gediz Üniversitesi ile imzlanan protokolün yedi üniversitede daha uygulanması bekleniyor

Abone ol

İŞKUR İzmir İl Müdürlüğü, Gediz Üniversitesi ile imzalanan protokolle öğrencilerin iş bulmalarına yardımcı olacak.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İzmir İl Müdürlüğü, Gediz Üniversitesi Rektörlüğü ile imzalanan protokolle öğrencilerin kısa zamanlı iş bulmalarına yardımcı olacak. Projeyle üniversitede kurulacak İŞKUR Hizmet Noktası'nda eğitim verilecek öğrenciler, İŞKUR personeli gibi çalışacak. İŞKUR İzmir İl Müdürü Süleyman Boyacıoğlu "Öğrencilerin de müracaat etmeleri için bu hizmet noktalarını yedi üniversitede açacağız." dedi

Öğrencilerin ve yöre halkının İŞKUR hizmetlerinden daha etkin ve verimli şekilde yararlanmasını sağlamak amacıyla Gediz Üniversitesi bünyesinde İŞKUR Hizmet Noktası oluşturuluyor. Gediz Üniversitesi Seyrek Kampusu'nda gerçekleştirilecek hizmet noktası için imza töreni düzelendi.

Seyrek'teki kampüste düzenlenen törene İŞKUR Müdürü Süleyman Boyacıoğlu, Gediz Üniversitesi Prof Dr Seyfullah Çevik, İzmir İl Müdür Yardımcısı N. Makbule Dank, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. 

KREDİSİZ KISA ZAMANLI İŞ İMKANI

Geçerli sertifikası olup da kendi işini kurmak isteyen İŞKUR'a kayıtlı işsiz girişimciler için proje başlattıklarını hatırlatan Rektör Prof Dr. Çevik, 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programları' çerçevesinde kampüste açılacak İŞKUR Hizmet Noktası'nda öğrencilere kısa zamanlı iş imkânı sağlayacaklarını söyledi.

Kendisinin de hem okuduğu hem de çalıştığını hatırlatan Prof. Dr. Çevik, "Ben de hem çalıştım, hem de okudum. Bunun zorluklarını biliyorum. Ben de böyle bir proje düşünüyordum. İŞKUR böyle bir çalışma başlattığını duyunca İzmir'in ilk üniversitesi olarak İŞKUR Hizmet Noktası'nı biz açmış olacağız. Bu sayede öğrencilerimize part time iş sağlamış olacağız." diye konuştu.

Kendilerinin kesinlikle kredi sağlamadıklarının altını çizen İŞKUR Müdürü Boyacıoğlu da kredi işini KOSGEB'in yaptığını, kamuoyunda bunun yanlış anlaşıldığını söyledi.

Bu gibi hizmet noktalarının kurum ve kuruluşlara da açıldığını belirten Boyacıoğlu, "İzmir'de yedi üniversitede bu hizmet noktalarını açacağız. İlki Gediz Üniversitesi Seyrek Kampusu'nda gerçekleştirilecek. Bu sayede part time çalışmak isteyen öğrenciler ile işverenleri sanal ortamda buluşturuyoruz. Buradaki hizmet noktasında da eğit vereceğimiz öğrenciler görev yapacak. Daha sonra onlara şifre vereceğiz. Onlar da bizim memurumuz gibi çalışacaklar." dedi