BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,71
ALTIN 2.408,21
HABER /  GÜNCEL

Lise arkadaşı Öcalan'ı böyle uyardı

Öcalan'ın lise yıllarındaki arkadaşı olan Yakup İnce, şimdi teröristbaşı ile karşılaşma fırsatı olsa ne diyeceğini açıkladı.

Abone ol

Yakup İnce, lise yıllarında 5 vakit namaz kılan Öcalan'ın, yıllar sonra azılı bir terörist olmasına anlam veremiyor. İnce, Öcalan ile karşılaşması fırsatı verilirse "Aklını başına topla" diyeceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'Öğrenci yurdundayken namaz kılan üç arkadaş' olarak tanımladığı PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan, Merkez Bankası eski Başkanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Durmuş Yılmaz ile birlikte aynı lisede öğrenim gören Yakup İnce, Antalya'da konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sözünü ettiği Abdullah Öcalan ile Ankara Tapu Kadastro Meslek Lisesi'nden okul arkadaşı 72 yaşındaki Yakup İnce, Öcalan okula geldiğinde kendilerinin son sınıf öğrencisi olduğunu söyledi.

O yılları, "Tarih 1963. O yıllarda Türkiye'nin başka yerinde yoktu. Sadece Ankara'da Kadastro Meslek Lisesi vardı. Yatılıydı, Demirtepe'de okul, Maltepe Camii'ne yakın. Orada yatılı olarak okuduk. 1966'da mezun olacağız. 1965'in Ekim ayında Abdullah Öcalan geldi 'Ağabey ben de camiye gitmek istiyorum' dedi" sözleriyle anlatan İnce, bir ekip olarak lise yıllarında 5 vakit Maltepe Camii'nde namaz kılmaya gittiklerini söyledi.

ÖCALAN: BEN DE CAMİYE GİTMEK İSTİYORUM
Kendilerine 'Ben de camiye gitmek istiyorum' diyerek yanaşan Abdullah Öcalan'a, 'Peki aslanım sabah 5'te şurada hazır ol gideriz' diyerek karşılık verdiklerini belirten Yakup İnce, Öcalan'ın kendileriyle bir sene hiç aksatmadan camiye gidip geldiğini söyledi.

Abdullah Öcalan'ı ziyarete gelen annesinin kara kara çarşaflar içinde olduğunu belirten Yakup İnce, "O da bizim gibi bir köylü çocuğu. Ama biz mezun olduk ayrıldık. Bizden sonra ne oldu bilmiyorum, neler ettiler bilmiyorum" dedi.

Abdullah Öcalan'ın lise yıllarında oldukça sakin bir genç olduğunu, sessizce ve hiç aksatmadan namazını kıldığını belirten Yakup İnce, Öcalan'la geçen bir anısını unutamıyor.

SUÇLU HİSSEDİYORUM
Abdullah Öcalan ile namaza giderken bir gün Karaman'ın Ermenek ilçesinden Mustafa Yeşilyurt isimli bir kişinin kendilerini bir eve götürdüğünü anlatan İnce, "Mustafa ağabeyimiz bize evine davet etti, ancak biz evde ne olup bittiğini bilmiyorduk, yanımızda Abdullah Öcalan da vardı. Ben de 'Abdullah sen okula git ağabeyim' dedim, ama neden böyle dediğimi bilmiyorum. Abdullah okula gitti, biz de eve girdik. Risale-i Nur sohbetlerinin yapıldığı evmiş, şimdi Abdullah'ı eve almadığımız için pişmanlık duyuyorum. Eğer o gün Abdullah'a 'git' demeseydim, bugün belki de başka alanlara dalmazdı, o yüzden kendimi suçlu görüyorum" dedi.

ÖCALAN BİNBAŞININ KIZIYLA EVLENDİ
Liseden mezun olduktan sonra Öcalan'ı bir kez kendisinin de makine mühendisliği bölümünde öğrencisi olduğu Yıldız Teknik Üniversitesi'nde solcu öğrencilerin içinde gördüğünü belirten Yakup İnce, ondan sonra eski lise arkadaşıyla hiç karşılaşmadıklarını söyledi. Öcalan'ın daha sonra bir binbaşının kızıyla evlendiğini bir oğlunun olduğunu öğrendiğini kaydeden İnce, Bildiğim kadarıyla eşiyle boşandı daha sonra" dedi. 

Öcalan'ı üniversite yıllarında sol grubun içinde gördüğünü dile getiren İnce, "PKK terör örgütünün büyük çoğunluğu ateisttir. Öcalan 3 kardeşti. Ama hiçbiri ateist değildi" dedi.

NASIL OLDU DA BU HALE GELDİ
Kendisinin 1980 yılında Medine'ye gittiğini ve 2002 yılına kadar orada kaldığını belirten İnce, "Tabi dışarıda olsak da PKK meselesini takip ediyorduk. Orada şaşırdık biz. Nasıl oldu da bu hale geldi diye durduk, aptallaştık" diye konuştu.

AKLINI BAŞINA TOPLA DERDİM
Eski lise arkadaşı Öcalan'ı İmralı'da bir kez ziyaret etmek gibi bir niyetin içine girdiğini belirten Yakup İnce, "Çevreden 'Sakın ha yapmaya kalkma. Başına iş açarsın' dediler. Sesimizi kesiverdik biz de. Ama görme şansım olsa 'Aklını başına topla' derdim" dedi.