BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.402,58
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Talabani açıklaması!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Portekiz Başbakanı Pedro Passos Coelho'yu kabul etti. İki lider ortak basın toplantısı düzenledi

Abone ol

İNTERNETHABER.COM Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Portekiz Başkanı ile ortak basın  toplantısı düzenledi. Erdoğan ve meslektaşı basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Celal Talabani'nin öldüğüne dair iddaları yalanladı.

Avrupa Birliği sürecinde mevkidaşıma bize verdiği destek için teşekkür ettim. Türkiye Avrupa Birliğine yük olmaya değil yük almaya gelen kabiliyetleri kendinde taşıyan ülke durumunddadır. Şuanda zorlu tedbirler alınıyor.

ÖZELLEŞTİRME YORUMU

25 yıllığına 5 milyar 720 milyon dolara özelleştirildi. Fiyatlardaki artışlar tamamen enflasyon oranına endekslidir. Enflasyon ne kadarsa o olacak. Tabi bunlar Türkiye'nin değişim ve dönüşümündeki anlayış farklılıkları olmuştur.

AHMEDİNEJAD NEDEN GELMEDİ?

İran liderine biz davetimizi yaptık. Davete icabet anlamında neden katılınmadığıyla ilgili açıklamalar gelemedi. Genelkurmay Başkanı arada böyle açıklamalar yapar. Biz bu nasıl söz dediğimizde kendi düşüncesi der. Nasıl kendi düşüncesiyse. Bizim aldığımız devlet terbiyesinde böyle bir durum yok. Ülkemizin savunması için ne gerekiyorsa biz bu adımları atarız. Biz bu adımı atmış bulunuyoruz. Sadece kendi içinde değil NATO dışında başka ülkeler de kendi içinde bu görüşmeleri yaptı. Bunlar geçici bir süre için şimdilik 1 yıllık süre için patriotlar getirildi.

TALABANİ İDDİALARI ASILSIZ

Ölümüyle alakalı böyle bir şey bize şu ana kadar gelmiş değildir, bunların hepsi uydurmadır. Sadece bir ağır rahatsızlığının olduğunu, biz de buna karşı arzu ederseniz sizlere hemen bir jet ambulans gönderebiliriz, bizden bazı talepleri olursa o talepleri karşılayabiliriz dedik. Konu onların takdirindedir. Eğer ambulans talep ederlerse hemen jet ambulanslarımızından birini oraya göndereceğiz. Kendisine acil şifalar diliyorum..

celal-talabani-hastaneye-kaldirildi.jpg