BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.433,18
HABER /  GÜNCEL

İşte Emniyet'in 2012 yılı terör raporu

Emniyet Genel Müdürlüğü, Afyonkarahisar'da 2012 yılı terörle mücadele raporunu açıkladı.

Abone ol
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 2012 yılı terörle mücadele raporu açıklandı. Afyonkarahisar'da rakamlarla yürütülen operasyonları anlatan Terörle Mücadele Daire Başkanı Cihangir Çelik, bugüne kadar 8 bine yakın teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı, 2012 yılı terör olaylarını Afyonkarahisar'da değerlendirdi. Toplantıda Daire Başkanı Cihangir Çelik, terörle mücadelede çok önemli bilgiler verirken, Türkiye'nin terörle mücadelede artık bir iki adım önde hareket ettiğini söyledi.

Bu yıl içerisinde özellikle sol örgütlerin polise yönelik saldırılarını artırdığını söyleyen Çelik, terör saldırılarında 31 polis ve 132 askerin şehit düştüğünü, yürütülen operasyonlarda ise 8 bin PKK'lının etkisiz hale getirildiğini kaydetti. Bölücü örgütün 2011 yılını kayıp yılı olarak gördüğünü ve 2012 yılını final yılı olarak nitelendirdiğini anlatan Çelik, alan hakimiyeti çabalarının boşa çıktığını söyledi. Örgütün köşeye sıkıştıkça, şehir merkezlerinde suikast, sabotaj ve bombalama tarzı eylemlere giriştiğini ifade eden Çelik, operasyonlarda 4,5 tona yakın bomba malzemesi ele geçirildiğini açıkladı.

438 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ, 193 TERÖRİST TESLİM OLDU

Bölücü örgütün şehir merkezlerinde bitme noktasına geldiğini ve kitlesel eylemlerin çok alt seviyelere indiğini anlatan Çelik, bu operasyonlarda 438 teröristin etkisiz hale getirildiğini 193 teröristin ise teslim olduğunu ifade etti. Bölücü örgütün, bölge insanına özellikle çocuklarını dağa göndermeleri için baskı yapıldığını da alatan Çelik şöyle konuştu:
 
''Kendisine eleman devşirebilmek amacıyla bölge halkının cahil kalmasını isteyen bölücü terör örgütü 2012 yılı içerisinde okullara yönelik şiddet içerikli eylemlerini yapmaktan geri durmamıştır. Bu yıl içerisinde okullara yönelik gerçekleştirilen terör saldırılarında geçen yıla göre yüzde 60 oranında ve öğretmenlerimize yönelik saldırılarda da yaklaşık yüzde 100 oranında artışlar kaydedilmiştir. Yine bölgenin kalkınmasını istemeyen örgüt tarafından şantiyelere saldırılar düzenlenmiş ve iş makineleri yakılarak iş sahipleri tehdit edilmiştir. Her fırsatta demokrasi ve insan haklarıyla ilgili söylemlerde bulunan terör örgütünün henüz oyun oynama çağında olan masum çocuklarımızın da kirli emellerine alet edildiğini görmekteyiz. Kırsal alanda yüzlerce çocuğun eline silah veren örgüt, şehirlerde de sokaklara oyun çağındaki çocukları çıkartmaktan geri durmamıştır.''