BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.406,54
HABER /  GÜNCEL

ODTÜ'de kıyamet koparan protesto!

Başbakan Erdoğan'ın ODTÜ programı olaylı geçti. Öğrenciler polis çemberinde yapılan ziyaret protesto etti, twitter yıkıldı.

Abone ol
Başbakan Erdoğan, Göktürk 2'nin fırlatma töreni için ODTÜ'ye gitti, ortalık karıştı! Binlerce polis geniş güvenlik önlemleri alırken öğrenciler, polisle çatıştı. ODTÜ yerleşkesinde yaşanan görüntüler özellikle muhalefet cephesini isyan ettirdi.

Türkiye bugün nefesini tuttu, Göktürk 2'nin uzuya fırlatılmasını televizyonlardan izledi. Bu töreni TÜBİTAK'ın ODTÜ yerleşkesindeki ofisinde izlemek isteyen Erdoğan ise bir grup öğrenci tarafından protesto edildi.

Erdoğan'ın ODTÜ'ye polis önlemleri ile gelişini protesto eden öğrenciler ile polis çatışırken, görüntüler özellikle, muhalefet cephesinde büyük yankı uyandırdı.

Sanatçı Suavi, ODTÜ'nün cemaat okulu olmadığını, gösterilen tepkinin haklı olduğunu savunurken, gazeteci Balçiçek İlter ise polisin tavrını eleştirdi. Protestonun en doğal hak olduğunu, öğrencilere biber gazı 345.20121219014336.jpgsıkmanın yanlış olduğunu savunan İlter'e destek ise Serdar Akinan'dan geldi. Gazeteci Akinan, twitter hesabından ODTÜ'lülere destek verdi, bu tür protestoların bu toprağın mayasında olduğunu yazdı.

AHMET HAKAN VE MAYALAR...

Ahmet Hakan ise kişisel hesabından, kıyamet senaryolarına gönderme yaparak ODTÜ'de yaşananları kıyamet alemeti olarak nitelendirdi. İşte twitter'da yer alan ODTÜ eylemleri;

R. İhsan Eliaçık @ihsaneliacik

Başbakan hakarete bile gözyummalı, ancak iftiraya dava açabilir.Gösterilere müdahele etmemeli.Gençlik dinamizmdir, anlıyorum diyebilmeli.

105 koruma aracı, 20 zırhlı araç, 8 TOMA, 3600 polise bir üniversiteye giriyorsan bırak o işi, Süleyman’ın bastonu gibi çürümüşsün haberin yok
 
Ferdan Ergut @FerdanErgut
Günün özeti: Başbakan, ODTÜ’ye ancak 3000 polisin koruması altında girebildi. Padişahlık A1 kapısına kadar!
 
berna lacin @bernalacin35
Odtü’deki olaylari veren kanal var mi? Bulamadim da???
 
Cem Davran @cdavran
#ODTUayakta Üniversiteye füze atılmaması şaşkınlık yarattı.!! Binlerce polis ha?
 
Dogan Duru @DoganDuru
Odtu! Candır.
 
Ugur Ergan @ugur_ergan
Protesto, gösteri, eylem….Ne derseniz deyin adına….ODTÜ’nün geleneğinde vardır….
+10  
 
Ebru Çapa @ebrucapa
ODTÜ de olmasa… Memleketten nabız alınabiliyormuş hala meğer; helal olsun.
 
Korsan @Korsan
3 saatte Şam’a girermiş, sen önce 10 saatte ODTÜ’ye gir! #ODTUayakta #ODTUdireniyor #ODTÜdireniyor

27920.jpg