BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

LinkedIn canlı yayın platformunu tanıttı

İş dünyasındaki kişilerin diğer kişilerle iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan profesyonel sosyal paylaşım platformu LinkedIn, canlı yayın uygulaması LinkedIn Live'ı tanıttı.

Abone ol

600 milyona yakın kullanıcısı ile yıllardır çizgisinden ödün vermeyen LinkedIn, kendisini geliştirmeye devam ediyor.

Microsoft'a bağlı olan LinkedIn, canlı yayın platformunu görücüye çıkardı. LinkedIn Live adı verilen yeni platform, tekil kullanıcılara, kurumlara veya seçili gruplara gerçek zamanlı video yayınlama imkanı sunuyor.

LinkedIn Live, şu an için Beta sürümünde ve yalnızca davet yoluyla deneyimlenebiliyor. Şirket, önümüzdeki haftalarda platformu kullanmak isteyen kişilere bir iletişim formu gönderecek.

Ne işe yarayacak?
LinkedIn, kullanıcıların ve şirketlerin, konferanslardan ürün duyurularına, maliyet raporlarından soru-cevaplara kadar pek çok farklı içerikte yayın yapabileceklerini söyledi. 

Video, haber ve diğer görsel içeriklerin platformda en hızlı büyüyen format olduğunu aktaran şirket, yeni canlı yayın platformu ile hareket alanını genişletmeyi amaçlıyor. Amerikalı şirket ayrıca, önümüzdeki haftalarda Wirecast, Switcher Studio, Wowza Media Systems ve Socialive gibi canlı video akış yazılımlarının da platforma entegre edileceğini belirtti.

2016 yılında Microsoft tarafından 26.5 milyar dolara satın alınan LinkedIn, ilk video temelli özelliklerini 2017’de tanıtmıştı. Şirket, video özelliklerinin başlatılmasından bu yana geçen 17 aylık süre zarfında, platformun trafiğinde ve gelirlerinde büyük bir artış gördü.