BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,78
ALTIN 2.490,48
HABER /  GÜNCEL

EBA kursları ne zaman 2019 MEBBİS kurs başvurusu sayfası

EBA kurs kayıtları 11 Şubat'ta başladı. EBA kurs başvurusunu tamamlamak isteyenlerin MEBBİS sitemine 17 Şubat tarihine kadar giriş yapmaları gerekiyor. Peki EBA kurs başvurusu nasıl yapılacak? İşte adım adım EBA kurs başvurusu…

Abone ol

EBA kurs başvuruları 11 Şubat'ta başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın sağladığı kurs hizmetine EBA öğrenci girişi yapılarak başvuruluyor. Peki ama EBA kurs başvuruları nasıl yapılır, kaç gün sürecek? İşte detaylar...

EBA KURS BAŞVURU EKRANI TIKLA BAŞVUR

EBA (Eğitim Bilişim Ağı), Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur. Bu platformun amacı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA,  sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikler sunmak için oluşturulup geliştirilmeye devam etmektedir.

EBA KURSLARI NE ZAMAN: DYK kurs öğretmen başvuruları 4 Şubat ve 10 Şubat tarihleri arasında alınıyor. Öğrenci başvuruları ise 11 Şubat ve 17 Şubat tarihleri arasında alınacak. Kurslar 25 Şubat tarihinde başlayacak.

EBA KURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR: EBA’nın resmi sitesi www.eba.gov.tr girdikten sonra E-Kurs sekmesini açın.

Karşınıza Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönetim Sistemi Girişi gelecek. Buradan öğreciler için eba girişi seçeneğini tıklamanız gerekiyor.

Daha sonrasında karşınıza http://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS//giris.jsp adresi gelecek.

Buradan da e-okul bilgileri seçeneğini işaretleyerek T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Veli Bilgilendirme Sistemi Kullanıcı Doğrulama sistemini doldurmanız gerekecek.

İlgili alanları doldurduktan sonra giriş yap seçeneğine basarak sistem içersine girebilirsiniz.

Sistem içinde yine e-kurs sekmesini tıkladıktan sonra karşınızda öğrenci bilgileriniz gözükecek.

Sistem üzerinde bilgilerimi güncelle seçeneğine bastıktan sonra öğrenci işlemleri menüsünden kurs tercih sekmesine tıklayarak kurs tercihleriniz yapabilirsiniz.

Ders seçimi bttikten sonra kaydet seçeneğini işaretleyerek işleminizi bitirebilirsiniz.