BIST 10.094
DOLAR 32,26
EURO 34,85
ALTIN 2.432,07
HABER /  POLİTİKA

Lider Ağar mı Mumcu mu?

İsim değişikliği gündemde. Fiili birleşme tarihi kesin... Lider işi de halledildi. Ağar canlı yayında açıkladı.

Abone ol İnternethaber/ DYP ile Anavatan partisi nikahı artık çok yakın. Yarın bu birleşmeye son noktanın konulması bekleniyor. Lider konusu halledildi.

Çatı da belli. Anavatan DYP'ye katılacak, tek sorun DYP'nin isminin değişmesi.. Anavatan'ın bu isteği ile Demokrat Parti ismi gündeme geldi. Mehmet Ağar da canlı yayında bunu doğruladı. Ağar, "Demokrat Parti ismi kimseye yabancı olan bir kavram değildir. Bir efsanenin ayrı noktalara düşmüş insanların yeniden birleşmesidir" dedi.

Sorun şu noktada bu değişikliğin zamanlaması. Seçimden önce mi yoksa sonra mı yapılması daha faydalı olur tartışması yapılıyor.

LİDER BELLİ OLDU

Birleşme sonrasında partinin lideri de belli oldu. Mehmet Ağar, isim açıklamadı ancak sorun çözüldü dedi. Ağar, "Liderlik meselesi halledildi. Koltuk kısmında değiliz biz işin. Sayın mumcu da değerli bir isimdir" dedi.

BİRLEŞME TARİHİ HAZİRAN

Birleşme yolunda sona gelen iki parti, Haziran ayı başında tek çatı altında biraraya gelecek. Hukuki ve teknik şartları tamamlamak üzere olduklarını belirten Ağar, "Fiilen bütünleşme haziran ayı başında olur. Aday listeleri belirlenir, sonraki 35 günde seçime gidilir" dedi.//