BIST 10.139
DOLAR 32,30
EURO 34,86
ALTIN 2.382,47
HABER /  GÜNCEL

54 metrelik merdivenli şnorkell

Ankara İtfaiyesi Başkent’in yapısı ve teknolojik gelişmeleri dikkate alarak araç filosunu zenginleştiriyor.

Abone ol

 Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, araç filosuna yeni dahil ettiği 54 metrelik merdivenli-şnorkelle, yüksek binaların üst katlarında çıkan yangınlara doğrudan müdahale etme gücünü arttırırken, merdiven yardımıyla aynı zamanda binanın tahliyesini de sağlayabilecek.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, yine yüksek katlı binalarda yangın söndürme ve tahliye işleminde kullanılmak amacıyla araç filosuna dahil ettiği 39 metrelik merdiven aracıyla da gücünü artırdı.
İtfaiye Daire Başkanlığı yeni araçlarla birlikte yangınlara müdahalenin asli unsuru olan itfaiyeciler için de ateşe dayanıklı 400 adet nomex elbise aldı. İtfaiye ekipleri tutuşma ısıları yüksek, ateşe dayanıklı yeni nomex elbiseler ile yangınlara daha güvenli bir şekilde müdahale edebilecekler, zaman zaman maruz kaldıkları alevlerden korunmuş olacaklar.

Yangınlar haricinde Başkentlilerin zor anlarında da yardımına koşan Ankara itfaiyesi, trafik kazalarındaki acil kurtarmalarda kullanılmak üzere teknolojinin en son yenilikleriyle donatılmış 2 adet kurtarma aracını da filosuna dahil etti. Her türlü teknik donanıma sahip kurtarma araçları 95 tonluk kesme gücüyle, 18 milimetreye kadar çelik kaportaları kesebilecek nitelikte. 27 tonluk kaldırma kapasitesine sahip kurtarma araçları, ayrıca 7.5-67.5 tonluk kaldırma yastıklarıyla da ayrıntılı çalışmalara imkan verecek yapıda.
Kazalarda rahat çalışma imkanı sağlayacak sehpa merdivenlerin yer aldığı kurtarma araçlarında, kazaya uğrayan akaryakıt tankerlerinden veya araçların yakıt depolarından akıntıyı önleyecek tarzda yamama yastıkları bulunuyor. Araçlarda ayrıca muhtemel yangınların söndürülmesinde kullanılmak amacıyla 100 litrelik kuru kimyevi toz tankı da mevcut. Ankara İtfaiyesi, önemli bir hizmet kategorisine aldığı, icraatlarıyla başarısını yurdun dört bir yanına taşıyan, Su Altı Arama ve Kurtarma ekibinin çalışmalarında kullanılmak üzere özel olarak dizayn edilen bir aracı da filosuna dahil etti.

HER TÜR YANGINA MÜDAHALEYE HAZIR

Ankara itfaiyesinin kentin yapısı ve artan yangın riskini dikkate alarak her geçen gün araç parkını, teçhizatını, gerekli kıyafet ve koruyucu maskelerini günün koşullarına uygun olarak yenilediğini kaydeden Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz, tüm ekiplerin ahşap, akaryakıt, elektrik ve metal yangını gibi değişik türlerdeki yangınlara başarıyla müdahale edecek kapasiteye sahip olduğunu vurguladı.
Alo 110 hattına, yangın ihbarı alan bir grubun tüm hazırlıklarını tamamlayarak en kısa sürede yola çıktığına dikkat çeken Kurutuz, ekibin yangın yerine 5 – 12 dakikada ulaştığını vurguladı.

Ankaralılardan, can ve mal emniyetlerinin güvencesi için yangına karşı önlemleri eksiksiz almalarını isteyen Kurutuz, “Yangın anında gecikmeden ALO 110 yangın ihbar hattını arayın. İtfaiyenin uyarılarına titizlikle uyarak yangın söndürme çalışmalarında yardımcı olun” dedi.