BIST 10.793
DOLAR 32,23
EURO 34,87
ALTIN 2.414,49
HABER /  GÜNCEL

Danıştaş davasında son gün

Danıştay davasında sona gelindi. Karar öncesi son duruşmada avukatı ile Arslan farklı tellerden çaldı.

Abone ol

Danıştay 2.Dairesi'ne yapılan saldırıda üye Mustafa Özbilgin'in öldürülmesi ile Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atılmasıyla ilgili davada karar 22 Haziran'da açıklanacak.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 10.30'da yapılması planlanan duruşma sanıkların cezaevinden getirilmemesi nedeniyle 14.30'da başlayabildi. Sanıklara son sözlerinin sorulduğu duruşmada Alparslan Arslan'ın avukatı Ahmet Doğan, esas hakkındaki savunmasını yaptı.

Doğan, sanığın anayasal düzeni ortadan kaldırmak için bir kastının olmadığını belirterek, suç işlemek için örgüt kurma suçlamasını da kabul etmedi. Arslan'ın tek kastının 2'nci Daire başkanı Mustafa Birden'i öldürmek olduğunu söyleyen Avukat Doğan, Cumhuriyet gazetesine yapılan bombalamaları da kabul etti.

"Avukatımın savunmasını kabul etmiyorum" Son sözü sorulan Arslan ise “Avukatımın yaptığı savunmayı kabul etmiyorum. Söyleyecek bir şeyim yok” dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı Mehmet Orhan Karadeniz avukat Doğan'a dönerek, “Bu durumda davadan çekilmen gerekir, ne diyorsun?” diye sordu. Doğan, “Ben esasa yönelik savunmamı yaptım. Savunmamı tekrarlıyorum” diye yanıtladı. Mahkemeye duruşmayı karar vermek için 22 Haziran'a ertelerken cezaevi yönetimi hakkında “Adalet görevlerini yerine getirmemek” nedeniyle suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.