BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.470,96
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Lice'ye Hemodiyaliz Ünitesi açıldı

Diyarbakır'ın Lice Devlet Hastanesi'nde 4 Hemodiyaliz Ünitesi hizmet vermeye başladı.

Abone ol

Lice Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan 4 Hemodiyaliz Ünitesi, diyaliz hastalarının önemli sağlık sorunlarından birisine cevap veriyor.

Hasta potansiyeline göre ünite sayısının artırılabileceği bildirilirken hemodiyaliz hastalarının artık Diyarbakır'a gitmek zorunda kalmayacakları kaydedildi. Lice Devlet Hastanesinde ilk kez kurulan ve Hemo diyaliz Ünitesinin Lice ve komşu ilçe de yaşayan hasta vatandaşların en önemli sağlık sorunlarından birisine cevap verdiğini belirten Lice Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ethem Bahri Anlı, "Daha önce Hastanemizde diyaliz ünitesi olmadığı için diyaliz hastaları haftanın 3 günü Diyarbakır'a gitmek zorunda kalıyorlardı. Diyalize girebilmek için gerek maddi gerekse manevi birçok sıkıntı çeken hastalar artık servisle evlerinden alınıyor ve diyalize girdikten sonra tekrar servis ile evlerine bırakılıyorlar" dedi.


Diyaliz bölümünün tamirat işlerinde, sistemin kurulmasında, ve cihazların fonksiyonel hale getirilmesinde ciddi bir çaba sarf edildiğini belirten Anlı, "Hastalarımızın sağlığı açısından haftanın 3 günü 3-4 saat tedavi altına alınıyor. Onun için hastaların programını ona göre düzenliyoruz.

Hastalarımızı Diyaliz Ünitesi tedavisinde konusunda Uzman Doktor, Hemşire ve idari Sağlık personeli görev yapmaktadır. Diyaliz Ünitesi'nin hizmete girmesiyle diyalizde hasta bakmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bundan
gurur duyuyoruz. Şu anda faal olan 4 ünitemiz var. Hasta sayımız 5. Gelen hasta potansiyeline göre kapasitemizi daha da arttıracağız. İlk olarak bu işi burada başlatmak bizim için önemli bir adımdır. Hastanemizin her biriminde her alanında bu tarz atılımlar olacak" ifadelerini kullandı.


Diyaliz ünitesi faaliyete geçmeden önce Diyarbakır'a gitmek zorunda kaldıklarını belirten diyaliz hastaları da "Lice Devlet Hastanesi'nde faaliyete geçen Hemodiyaliz Ünitesi bizleri gerçekten çok sevindirdi. Ünitenin kurulması bizi maddi-manevi büyük bir külfetten kurtardı. Sağ olsunlar bu sıkıntılarımız artık geride kaldı. Şu an araç ile evimizden alıyorlar, güler yüz ile bizleri karşılıyor, yemeğimize varıncaya kadar yardımcı oluyorlar. Kendilerine minnettarız. Ünitenin kurulmasında emeği geçen herkese
teşekkür ediyoruz" diye konuştular.


Lice'de diyaliz ünitesinin kurulmasının ilçe için çok önemli olduğunu vurgulayan Lice İlçe Kaymakamı Mehmet Kurt ise "Devlet Hastanemizde bu ünitenin eksikliğini gidermek, vatandaşlarımızın artık Diyarbakır'a gitmelerini engellemek ve bu tedavinin hastanemizde yapılabilmesi için girişimlerde bulunduk. Atıl durumda bulunan ama kullanılmayan 2 cihaz kullanılmaya açıldı. Bunun yanında Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Baş Tabipliği'nce 2 cihazın hastanemize hibe edilmesi ile mevcut cihaz sayısı da
4'e yükselmiş oldu. Şu an hasta sayımız 5. Lice Hani Kulp Kocaköy ilçelerinden de diyaliz hastaları hastanemizde tedavileri yapılmaktadır. Bu sayı artabilir" şeklinde konuştu.