BIST 9.998
DOLAR 32,37
EURO 34,90
ALTIN 2.398,94
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kemeri tak polisten hediyeyi kap!

Karaman Emniyet Müdürlüğ, kent genelinde emniyet kemeri kullanımını yaygınlaştırmak için ilginç bir yöntem buldu.

Abone ol

Karaman Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, sürücüleri emniyet kemerinin önemi hakkında uyarırken, araçlarda bulunan çocuklara büyüklerini emniyet kemeri takmaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyarmaları şartıyla bebek ve top hediye etti.

İsmet Paşa Caddesi'nde ''Emniyet Kemeri ile Çocuklarımız ve Geleceğimiz Emniyette'' projesi kapsamında yapılan uygulamaya katılan İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, emniyet kemeri takan sürücülere teşekkür ederek, çocuklara da hediyelerini verdi. Sönmez, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Karaman'da emniyet kemeri kullanma oranının yüzde 90'lara ulaştığını ifade ederek, ''Şehir içinde çeşitli noktalarda yaptığımız uygulamalarda sürücülerin emniyet kemerini takmış olmaları yapılan çalışmaların meyvesini verdiğinin bir işareti. Biz yılmadan uygulamalara devam edeceğiz. İnsanlar sadece ceza yememek için değil emniyet kemerinin hayat kurtardığı bilinciyle emniyet kemeri kullanmalılar. Biz bugünkü uygulamada çocuklarımızı uyardık. Onlara otomobillere bindiklerinde büyüklerini uyarmaları konusunda nasihatler verdik" dedi.

Top ve bebek

Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez ve Trafik Şube Müdürü Asilkan Öztürk, ekipler tarafından durdurulan araçlardaki çocuklara, araçlara bindiklerinde emniyet kemerlerini takmalarını, anne ve babalarını da takmaları konusunda uyarmalarını isteyerek top ve bebek hediye etti.