BIST 10.628
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.430,69
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Haydi Isparta sağlık için bir nefes ver!

Türk Toraks Derneği'nin Türkiye genelinde başlattığı 'Nefesini Ölçtür' etkinliğinden ücretsiz yararlanmak mümkün.

Abone ol

Türk Toraks Derneği'nin Dünya Nefes Ölçüm Günü nedeniyle
Isparta'da düzenlediği 'Nefesini Ölçtür' etkinliğinde nefes darlığı, öksürük gibi şikayeti olan vatandaşların ücretsiz nefes ölçümü yapıldı.

Solunum yolu hastalıklarının erken tanısında kullanılan en etkili yöntemin solunum fonksiyon testleri olduğunu belirten Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı uzmanı Prof. Dr. Necla Songür, bu yöntem ile 3-4 dakikada astım, Kronike Obstrüktif Akciğer Hastalığı(KOAH) gibi hastalıklarının tanısının konulmasının mümkün olduğu söyledi.

KOAH ve astım gibi solunum yolu hastalıklarının tüm dünyada milyonlarca insanı etkilediğini söyleyen Prof.Dr. Songür, bu hastalıkların erken tanısının, yaşam kalitelerinde önemli rol oynadığı dile getirdi. Özellikle sigara kullanan, kendisi kullanmasa bile uzun süre başkalarının içtiği sigaranın dumanına maruz kalan ya da uzun süredir öksürük, nefes darlığı yakınmaları olan 40 yaş üzeri vatandaşların ölçüm yaptırmaları gerektiğini ifade eden Prof.Dr. Songür, yapılan nefes ölçüm testi sonucu hastalık bulgusuna rastlanan vatandaşların SDÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ünitesi'nde tedavilerini yaptırabileceklerini söyledi.