BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Edirneli kadınlar Sedefçi'yi topa tuttu

Edirneli kadınlar Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin 'adım Hamdiye olsun' sözlerini sert dille eleştirdiler.

Abone ol

Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, ''Yıldırım'a kule yapmazsam eğer adım Hamdiye olsun'' diyen Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'ye tepki göstererek, ''Cinsiyetçi yaklaşımlarından dolayı Sayın Başkanı kadınlardan özür dilemeye davet ediyoruz'' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi'nden yapılan yazılı açıklamada, her seçim öncesi, kadın kollarıyla Edirne'li kadınlardan oy isteyen Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin bilinç altındaki cinsiyet ayrımcılığını gizleyemeyerek, Yıldırım Mahallesi'ne yapmayı düşündüğü kule için 'Eğer yapamazsam adım Hamdiye olsun' diyerek kadınları aşağılamak gafletine düştüğü belirtildi.

Keşke kadın olsalardı

Sedefçi'nin bu söylemi ile kadınları küçültücü bu ifadeyi kullanmakta bir sakınca görmenin anlaşıldığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
''Kendileri için bir lütuf olan, kadın olma fırsatına sahip olsalardı eğer, muhtemelen Edirne bugününden çok daha iyi koşullarda olacaktı demeyi bu hakaret karşısında hakkımız olarak görüyoruz. Hamdi Sedefçi her seçimde kadınlara vaatlerde bulunuyor. Ancak yönetimini onlarla paylaşmadığını, meclis üyesi kadın sayısında görüyoruz. Biz Kadın Meclisi olarak, Edirne'de, kadınların sorunları ve gereksinimlerinden yola çıkarak her alanda söz sahibi olmasını, kadın bakış açısıyla politikalar oluşturmasını, yönetim düzeyinde temsil edilmelerini, bu bağlamda yürüttüğümüz çalışmalarla, kentteki tüm kadınları içine alan bir yapılanma için yola çıktığımızı ilan ediyoruz."

Hayal diye nitelendirinci

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve'ye yaptığı iade-i ziyaret sonrası değerlendirme toplantısında Yıldırım semtine yapılmasını planladığı kule ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Sedefçi, bu toplantıda Müjdat Kahve'nin 'hayal' olarak nitelendirdiği Yıldırım Kule için ''Eğer ben bu kuleyi yapamazsam adımı Hamdiye olarak değiştiririm'' demişti.