BIST 9.998
DOLAR 32,38
EURO 34,91
ALTIN 2.395,14
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan Erdoğan 1.5 yılını değerlendirdi

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, seçildiği günden beri gerçekleştirdikleri projeleri basın mesuplarına değerlendirdi.

Abone ol

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, seçimden bu yana gerçekleştirdikleri projeleri değerlendirdi.

Kentsel dönüşüm, tarihi evler, termal turizm, çevre yolu, alt yapı ve yeni mesire alanları ile çöp sorunu ile ilgili projeleri değerlendiren Ali Erdoğan, AK Parti’ye geçeceği yolundaki söylentileri de açıklama getirdi. 

Uşak il nüfusunun yaklaşık yüzde 52’sinin kent merkezinde yaşadığını anlatan Ali Erdoğan, hiçbir fark gözetmeden kentte yaşayan herkese eşit hizmet götürme gayreti içinde olduklarını kaydetti. AK Parti’ye geçeceği yolundaki soruları da yanıtlayan Ali Erdoğan, belediye başkanlarının profesyonel anlayışla çalıştığını siyasi partilerin il başkanlarının ise amatör ruhla hareket ettiğini ifade etti.

Siyasi partilerin kendi üyelerine korumaya yönelik hareket ettiğini, belediye başkanlarının ise toplumun menfaatini gözettiğini anlatan Ali Erdoğan, “Her belediye başkanı partisiyle zaman zaman sorunlar yaşar. Ben partimle sorun yaşamıyorum diyen belediye başkanı yalan söyler. Belediye başkanları için önemli olan toplum menfaatidir. Parti değiştireceğim yolundaki iddialar uzun süredir konuşuluyor. Ben parti değiştirecek olsam 2004 ve 2009 seçimleri öncesi değiştirirdim. Özellikle 2009 yerel seçimlerinden önce burada anlatamayacağım durumlar oldu. Ben 2004’te MHP’den değil AK Parti’den aday olsaydım seçimi açık ara kazanırdım. 2009 seçimlerinde de hiç çalışmadan rahat bir seçim kazanırdım. Bunu yapmadım ve 2009 seçimlerinde yüzde 42 ile başkan seçildim”dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM UŞAK’IN PROJESİ

Uşak’ın en önemli projesi olan kentsel dönüşümü bir buçuk yılda yıkım aşamasına getirdiklerini ve bu projenin sadece kendilerinin değil Uşak halkının ortak projesi olduğunu belirten Belediye Başkanı Ali Erdoğan, “Önceki dönem başlayan çalışmaları bir noktaya getirdik. Hak sahiplerinin yüzde 88 ile mutabakat imzaladık. Tabu devir işlemlerinde de yüzde 50’yi bulduk. Kentsel dönüşüm zor bir proje olduğu için aşama aşama yapmaya çalışıyoruz. Dönüşüm alanında yıkımlar başladı.

Dönüşüm alanında yer alan dokumacı ve diğer esnaflar için yeni bir iş merkezi için çalışıyoruz. TOKİ yeni bir iş merkezi inşa edecek ve buradaki küçük esnafımızı yeni iş merkezine taşıyacağız. Kentse dönüşümü Uşak halkı ve sivil toplum örgütleri ile mutabakat yaparak gerçekleştirmeye çalışıyoruz”
dedi.

KENTİN KUZEYİNİ GELİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ

Uşak’ın hala bir çevre yoluna sahip olmamasının bir eksiklik olduğunu kent için çevre yolları konusunda önemli aşamalar kaydettiklerini belirten Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, "Kentteki trafik sorununu çözmek için değişik projeler üzerinde çalışıyoruz. 5 adet üst geçit projemiz var. Ancak hala çevre yolu sorununu çözemedik. Bunun dışında yeni otogar projemiz var. Çevre yolu ve yeni otogar projemizin birbirini tamamlamasını arzu ediyoruz. Kentin güney bölgesinde ikinci 40 metrelik yolu tamamlamak üzereyiz. Kentin kuzeyinde de benzer projelerimiz var. Uşak’ın kuzey bölgesi geri kalmış durumda. Bu bölgemizi ayağa kaldırmak için çalışmalar yapıyoruz. Yoksullar için ayda 100 TL taksitle TOKİ evleri, ekmek fabikası, gençlik merkezi, yeşil alanlar yapacağız.

Mülkiyet sorunları ve parsel üretimi için de 18 uygulaması yapacağız. Sağlık ocağı ve karakol projesini tamamladık. Bu iki projeyi ilgili kurumlara devredeceğiz. 600 metrekarelik alanda inşa edilecek gençlik merkezinden sadece o bölgedeki (Aybey, Elmalıdere) gençler ve kadınlar yararlanabilecek. Üye sistemi ile ücretsiz kart vereceğiz gençlere. Kadınlara yönelik de eğitim kursları düzenleyeceğiz. Amacımız o bölgenin kalkınmasını sağlamak. Bunun dışında 9 derslikli ödev evi projemiz var. Yine bu bölgelerde yaşayan fakir vatandaşlarımızın çocuklarına bu ödev evinde ücretsiz dersler vereceğiz. Sınavlara hazırlanmalarına yardımcı olacağız. Bu planlamaları yapmazsak kentin kuzey bölgesi geri kalmaya ihmal edilmeye devam edecek”
dedi.