BIST 10.657
DOLAR 32,10
EURO 34,90
ALTIN 2.428,15
HABER /  GÜNCEL

Libya'da Ecdebiye için mücadele devam ediyor

Libya'da isyancı güçler ve hükümet kuvvetleri Ecdebiye kentinin kontrolü için mücadele ediyor. Ecdebiye düşerse, isyancıların kontrolündeki Bingazi'ye giden yol açılmış olacak.

Abone ol

Libya'da isyancı gruplar, Kaddafi yanlısı güçlerin Ecdebiye kentine saldırısını tank ve helikopterlerle püskürttü.

BBC'nin Bingazi'deki muhabiri Ian Pannell, Ecdebiye kentindeki mücadelede taraf değiştiren askeri birliklerin ilk defa hükümet güçleriyle karşı karşıya geldiğini söylüyor.

Hükümet güçleri ise Ecdebiye'yi ele geçirdiklerini ve yakında Bingazi'ye saldıracaklarını söylüyor.

Eğer Ecdebiye Kaddafi yanlısı güçler tarafından ele geçirilirse, 160 kilometre uzaklıktaki Bingazi'ye giden yol açılmış olacak.

'Her şey 48 saatte sona erecek'

Libya liderinin oğullarından Seyfülislam Kaddafi, Libya hava sahası uçuşa kapatılsa bile, Bingazi'nin kontrolünü çok yakında geri alacaklarını söyledi.

Kaddafi, Euronews'a çarşamba günü yaptığı açıkalamda "48 saat içerisinde her şey sona ermiş olacak" dedi.

Kaddafi rejimiyle ilişkilerini kesen ülkenin eski Birleşmiş Milletler elçisi İbrahim Dabbaşi de durumun hızla kötüleşebileceği uyarısını yaptı.

Dabbaşi, "Eğer uluslararası toplum hızlı hareket etmezse, önümüzdeki günlerde gerçek bir soykırımla karşı karşıya kalabiliriz" dedi.

Reuters haber ajansının verdiği bilgilere göre, Libya devlet televizyonundan Çarşamba akşamı yapılan açıklamada, Bingazi sakinlerine isyancı grupların olduğu bölgeleri terk etmeleri için geceyarısına kadar vakit verildi.