BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.430,29
HABER /  POLİTİKA

Libya Dışişleri Bakanı Seyyale'den Türkiye'ye tezkere teşekkürü

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

Libya Dışişleri Bakanı Seyyale, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) kabul edilen Libya tezkeresinden ötürü mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu'na teşekkürlerini iletti.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Dışişleri Bakanı Muhammed et-Tahir Seyyale ile görüşme gerçekleştirdi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Çavuşoğlu ile Libyalı mevkidaşı Seyyale telefonda görüştü.

Seyyale, görüşmede Çavuşoğlu'na, Türkiye'nin desteği ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda kabul edilen Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi için teşekkürlerini iletti.

Libya Devlet Yüksek Konseyi de TBMM'de kabul edilen Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresini memnuniyetle karşıladı.

Libya'dan Arap Birliği Genel Sekreteri'ne 'dış müdahale' tepkisi

Libya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ebu Gayt'ın, 'Arap olmayan yabancı ülkelerin Libya'ya müdahalesinin kabul edilemez' olduğu yönündeki ifadelerinin yanlış bir değerlendirme olduğu belirtildi. 

Açıklamada, "Libya'da yönetim sistemini değiştirmek için bir müdahale varsa, Arap ülkelerinin, yönetimi ele geçirmeye ve yönetim sistemini değiştirmeye çalışan yasa dışı militanlara yardım etmek için başkent Trablus'a hava saldırısı düzenlemesinden daha büyük bir müdahale var mıdır?" ifadesi kullanıldı.

Bakanlığın açıklamasında, Genel Sekreter Ebu Gayt'ın görevlerinin başında Arap ülkeleri arasında çıkan herhangi bir anlaşmazlığı çözmek için çalışmak yer aldığı ancak şu ana kadar Trablus'a yönelik saldırıları durdurmak için hiçbir girişimde bulunmadığı vurgulandı.