BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,10
ALTIN 2.471,27
HABER /  GÜNCEL

Libya Başbakanı Zeydan silahlı kişilerce 'kaçırıldı'

Libya hükümetinin internet sitesi, Başbakanı Ali Zeydan'ın kaldığı otelden silahlı kişilerce alınıp belirsiz bir yere götürüldüğünü söylüyor. Olayın, ABD'nin bir el Kaide zanlısına yönelik operasyonuyla ilgisi olabileceğinden kuşkulanılıyor.

Abone ol

Libya hükümetinin internet sitesi Başbakan Ali Zeydan'ın Trablus'ta silahlı kişilerce bulunduğu otelden alınıp belirsiz bir yere götürüldüğünü bildiriyor.

BBC'nin başkent Trablus'taki muhabiri, hükümetle sınırlı bağları olan iki emniyet biriminin olayla ilgili olduğunun düşünüldüğünü söylüyor.

Muhabirimiz, kağıt üzerinde Libya içişileri ve savunma bakanlıklarının altında görünen çok sayıda farklı güç odağının genellike kendi bildikleri gibi hareket ettiğini aktarıyor.

Geçen haftasonu Amerikan özel timleri Trablus'ta operasyon düzenleyerek üst düzey el Kaide zanlısı Ebu Anas el-Libi'yi kaçırmışlardı.

Trablus'taki BBC muhabiri, Libyalı İslamcı militanları öfkelendiren bu olay ile Başbakan Zeydan'ın başına gelenler arasında bağ kuranlar olduğunu, ancak bu şüphelerin henüz doğrulanmadığını vurguluyor.

Başkent'teki Corinthia Oteli'nin güvenlik elemanları Libya Başbakanı'nın silahlı kişilerce götürüldüğünü doğruladı.

Başbakan Zeydan yaklaşık bir yıldır görevde bulunuyor.

2011'de Muammer Kaddafi'nin devrilmesinden önce Cenevre merkezli bir insan hakları avukatı olan Ali Zeydan, Kaddafi'nin diplomatı olarak gittiği İsviçre'de iltica etmiş ve yaklaşık otuz yılını bu ülkede sürgünde geçirmişti.