BIST 8.924
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,21
HABER /  SEÇİM

LDP 'balığa bas geç' diyerek kazanmış!

Liberal Demokrat Parti'nin 20 yılda ilk kez bir belediye başkanlığı kazanması LDP'lileri bile şaşırtırken, LDP'li Başkan zaferini biraz da kurnazlığına borçlu.

Abone ol

30 Mart Yerel Seçim'inde TKP’nin Tunceli Ovacık Belediyesi’ni kazanmasının ardından Muş'un Malazgirt ilçesine bağlı Konakkuran Beldesi'nden de sürpriz bir sonuç çıktı: Seçimin galibi LDP oldu!  

Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Konakkuran Beldesi Belediye Başkanlığı’nı Liberal Demokrat Parti (LDP) adayı Bülent Ateş kazandı. 729 geçerli oyun sayıldığı Konakkuran Beldesi’nde 475 oy alan LDP, 20 yıllık tarihinde ilk defa bir belediyede yönetime geldi.

ESKİ AK PARTİLİ  

Konakkuran’da kullanılan oyların yüzde 70’ini alan LDP’li Belediye Başkanı Bülent Ateş, zaferini biraz da kurnazlığına borçlu.   

Ateş, “Konakkuran Beldesi’nde seçimlerde 729 geçerli sayıldı. Geçerli oyların 254’ü BDP ’ye, geri kalan 475 oy ise bana çıktı. BDP başkan adayı mevcut belediye başkanıydı. Burada LDP’nin parti olarak kazanmasının sebebi benim aday olmam. Çünkü 20 yıldır beldede esnaflık yapan, tanınan ve sevilen biriyim. Normalde bu beldede 7 yıl boyunca Ak Parti teşkilat başkanlığı yaptım. Ak Parti’den aday olsaydım kazanamama ihtimalim olabilirdi. Belde halkı sol görüşe biraz daha yatkın.” dedi.  

‘BALIĞA BASIN’ DEDİK  

LDP, bu başarısının yanı sıra Malazgirt ilçesini de kıl payı farkla kaçırdı. Peki ne oldu da LDP bu kadar oy artırdı? Bunun sırrını Malazgirt LDP adayı Ahmet Kenan Türker şöyle açıkladı:   “LDP yüzde 36 oy alırken rakibimiz BDP yüzde 39 oy aldı. 200 oyla seçimi kaybettim. Daha önce AKP ’den aday adayıydım ama seçilmedim. LDP ne sağcı, ne solcu. Bu yüzden seçtik. Tabii bir de balık önemli. LDP’nin amblemi. Biz, buradaki seçmen LDP’yi tanımadığı için amblemini, yani yunus balığını anlattık. Balığa basın dedik. Aday göstermeyen partiler içinde amblemi en kolay olanı oydu."