BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.436,67
HABER /  SEÇİM

Başbakan'ın 'evinde' CHP inadı! Kim kazandı?

Seçim sonuçlarından tatmin olmayan iki aday hala sayım peşinde. Biri MHP Kütahya adayı diğeri ise CHP Üsküdar adayı...

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın evinin olduğu Üsküdar'da CHP'nin inadı sürüyor. CHP milletvekili ve Üsküdar Belediye Başkan adayı Özkes sonuçlara itiraz etti ve 'Ben kazandım' diyor.

MHP adayı ise Kütahya'da 'seçimi' bitiremedi. Kütahya milletvekili de olan Başkan adayı Alim Işık,
'sandıktan kazandıklarını masada kaybetmeye zorlandıklarını' öne sürüyor.


Üsküdar Belediye Başkanlığı yarışını kaybeden CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, havlu atmaya niyetli değil. Seçimi kendisinin kazandığı iddiasında olan Özkes YSK ilçe kuruluna itirazda bulundu sonuçları bekliyor.

Başbakan Erdoğan'ın ve bir çok bakanın evinin olduğu Üsküdar'ı kendisinin kazandığını savunan Özkes 'AK Parti'nin kalesinde bir sarsılma oldu"dedi.

İTİRAZ SONUCU BEKLENİYOR

CHP İstanbul Milletvekili ve Üsküdar Belediye Başkan adayı İhsan Özkes, İstanbul İl Seçim Kurulu'na Üsküdar'daki seçim sonuçlarına ilişkin itirazda bulundu.

ihsan-özkes-chp-üsküdar.jpg

BANA GÖRE BEN KAZANDIM

Üsküdar'ın AK Parti açısından önemli bir ilçe olduğunu ifade eden Özkes, Başbakan'ın burada oturduğunu, bakanların çoğunun burada bulunduğu söyledi. Özkes, Üsküdar'ın AK Parti'nin kalesi diyecekleri bir yer olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AKP, burayı vermemeye çalıştı, vermemek için her yolu denedi, biz de almak için uğraştık. Böyle bir sonuç çıktı. Bana göre, ben kazandım, şu anda hukuki süreç devam ediyor. AKP'nin kendi kalesinde bir sarsılma oldu. Gerçekten önemliydi.

Sonuçlar şunu gösteriyor ki, isabetli siyaset ve aday olursa, toplumun yapısına, halkın değerlerine uygun siyaset yapılırsa kazanılır. Üsküdar'da güzel, çok iyi bir yarış oldu. Benim çalışmam gönüllere hitap eden bir çalışmaydı. Seçim zorlu geçti, Türkiye'de en zorlu geçen yerlerden biriydi. Oyumuzu, geçen seçime göre ikiye katladık. Bu beni mutlu etti."

İKİ PUAN GERİDE AMA...

Özkes, sonuçların, kendisini iki puan geride gösterdiğini ancak tespitlerine göre bunun olmadığını savundu.

Yaptıkları çalışma sonucunda birinci ve üçüncü bölgede 3 bin 900 oylarının kaydırıldığını öne süren Özkes, ikinci bölgede de çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.

MHP'NİN KÜTAHYA DİRENİŞİ

MHP İTİRAZ

MHP Kütahya Belediye Başkan adayı ve Milletvekili Alim Işık, "Bugün itibarıyla Kütahya Merkez İlçe Seçim Kurulunun almış olduğu hukuksuz ve geçersiz kararın iptali konusunda İl Seçim Kuruluna müracaatımızı yapmış bulunmaktayız" dedi.

Belediye başkanlığını kılpayı farkla AK Parti'ye kaptıran Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de örnek gösterilecek bir seçim kampanyası yürüttüklerini ifade etti.

Seçimi sandıkta kazandıklarını ancak masada kaybettiklerini ifade eden Işık, bunun mücadelesinin devam ettiğini belirtti.

NİYE SAYDIRTMIYORSUNUZ?

Işık, seçim günü gece yarısından sonra gelen sandıkların, AK Parti'nin il binasında ve tespit ettiği yerlerde değiştirilerek getirildiğini ileri sürdü. Işık, seçimin sonucunun bu şekilde etkilendiğini savunarak, "Oylarımızı saydırmakla uğraşıyoruz. Madem siz kazandınız, niye saydırtmıyorsunuz? Türkiye'nin her yerinde saydırılırken Kütahya'da saydırılmamasının nedeni ne?" diye sordu.

SANDIKTA KAZANDIK MASADA KAYBETTİRİLİYORUZ

Seçimler için itirazda bulunduklarını anımsatan Işık, seçimin yenilenmesini gerektiren kesin bulguların bulunduğunu söyledi. Işık, askerdekilerin getirilerek oy kullandırıldığını, geçersiz oyların neden geçersiz olduğunun gerekçesinin bulunmadığını öne sürdü.

Işık, "Bu seçim sandıkta kazanılmıştır masada asla kaybedilmeyecektir. Milletimizin bize emaneti olan oyları namus borcu görürüz, sahip çıkmak zorundayız. Bunun mücadelesini yapacağız. Bu seçim, tüm Türkiye'de olduğu gibi Kütahya'da demokrasi tarihine kara leke olarak geçmiştir, mücadelemiz sonrası bu lekeyi sildireceğiz. Seçimi, çok büyük farkla aldığımıza inanıyoruz ama hırsız çok. Kediler trafoda değil, Kütahya'da seçim sandıklarından çıktı" dedi.