BIST 9.872
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.458,21
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kendi aramızda dava ahlakı esastır

Cumhurbaşkanı Gül'ün Köşk adaylığı için yaptığı "Erdoğan ile oturur konuşuruz" açıklaması Beşir Atalay'ın gündeminde.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Cumhurbaşkanlığı konusunda Ak Parti'de sürprizlerin olmayacağını, kimsenin bireysel taleplerde bulunmayacağını söyledi.

Atalay, "Bizim burada bütün görevlerimiz içinde, kendi aralarımızda aile bağları dostluklar, kardeşlik dava ahlakı esastır" dedi.

Atalay, Kırıkkale Belediyesinde düzenlenen devir teslim töreninden sonra Belediye çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

KİMSE BİREYSEL TALEPLERDE BULUNMAZ

Atalay, "Kesinlikle AK Parti'de sürprizler olmaz. Biz kardeşlik içinde milletimizden aldığımız desteği en iyi şekilde kullanırız. Cumhurbaşkanlığı konusunda bizim partimizde sürprizler olmaz. Bunu her zaman ifade ediyoruz. AK Parti, tüm bireylerinde daima daha fazla nasıl fedakarlık yaparım, daha fazla ne yaparım duygusu vardır. Kimse bireysel taleplerde bulunmaz. Bunun en iyi örneği de cumhurbaşkanımızla başbakanımızın, partimizin kurulduğundan bu güne kadar karşılıklı, birbiriyle ilgili dostlukları, kardeşlikleri, fedakarlıklarıdır. Yani ilk dönemi hatırlayın, o zaman tuhaf bir ülkeydik. O zaman partimiz iktidar oldu, 2003 Kasım'ında, ama genel başkanımız milletvekili adayı olamadı. Böyle bir durumda idik. O zaman parti olarak genel başkanımızın kararıyla Abdullah beyin Başbakan olmasıyla daha sonra Abdullah bey Başbakan olarak çaba sarf etti. Parti olarak hepimiz Anayasayı değiştirdik. Başbakanımız kendi hanım köyünden Siirt'ken aday oldu. Milletvekili oldu. Abdullah bey 'emaneti ben size devrediyorum' diyerek devretti. Sonra ikinci adam olarak Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak uzun süre görev yaptı" dedi. 

2007 CUMHURBAŞKANLIĞI SÜRECİ

Atalay, sonraki süreçte Cumhurbaşkanlığı seçiminin geldiğini belirtirken, uzun istişareler kurullarının değerlendirmeleri sonucu Başbakan Erdoğan'ın bir grup toplantısında Cumhurbaşkanlığı için adayımız Abdullah Gül kardeşim dediğini hatırlattı.

Atalay, "Biz böyle geldik. Bundan sonra da böyle gidecek. Bizim burada bütün görevlerimiz için de kendi aralarımızda aile bağları, dostluklar, kardeşlik, dava ahlakı esastır. Bunları görüşerek hepsini en iyi şekilde çözeriz. Tabii en başta cumhurbaşkanımız, başbakanımız görüşürler, sonra kurullarımızda hepimiz kendimiz kendi aramızda inşallah geçitlerimiz rahat geçilir. Milletimiz bize zaten çok rahat bir pozisyon durum sağladı. Bu seçim sonucu milletimizin bu konuda AK Parti'ye güvenini en iyi şekilde gösterdi. Dolayısıyla bundan sonra bizim Cumhurbaşkanlığı seçimi diğer konuları yürütmemiz daha kolay. Milletimiz bize güç verdikten sonra, Allahın izniyle biz o gücün hakkını veririz. Yani yeter ki milletimiz o desteği versin. Bundan sonra hiç bir şey aksamaz, her şey daha iyi yürüyecektir. Gerek Cumhurbaşkanlığı, gerek partimiz içindeki gelişmeler, gerek genel seçim. Allah'ın izniyle her şey en uygun şekilde çözülecektir. Hem partimiz için, hem milletimiz için en hayırlı olanına karar vereceğiz" diye konuştu.