BIST 9.952
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.431,11
HABER /  GÜNCEL

Lastikleri CHP Başkan Adayı kesti

AKP Burdur İl Başkanı Karakaya, Milletvekili Özçelik'in aracının lastiklerini CHP Belediye Başkan Adayı ile bazı partililerin kestiğini iddia etti.

Abone ol

 AK Parti Burdur İl Başkanı Osman Karakaya, seçim araçlarının lastiklerinin CHP'liler tarafından kesildiğini iddia etti.

Karakaya, yaptığı basın açıklamasında, seçime 2 gün kala partilerine yönelik yapılanların üzücü olduğunu belirtti.

Kendilerinin seçimi çirkinleştiren hareketlerden ve eylemlerden sürekli olarak kaçındığını ifade eden Karakaya, şunları söyledi: "Milletvekilimiz Bayram Özçelik'in aracının lastikleri, babasının aracının lastiği ve 3 seçim aracımızın lastikleri kesildi. Fren hortumları kopartıldı. Şimdiye kadar seçimin sakin geçmesi için elimizden geleni yaptık ve yapacağız. Yapılan inceleme ve araştırmalar sonucu bu olayı CHP Gençlik Kolları Yardımcısı ile birlikte CHP Burdur Belediye Başkan adayı ile aynı soyadı taşıyan kişilerin de aralarında bulunduğu bir grubun yaptığı tespit edilmiştir."

Olayı gerçekleştiren kişilerin kendi arkadaşları tarafından 155 Polis İmdat hattına ihbar edildiğini belirten Karakaya, "İsimlerde elimizde var ama bunu açıklamayı uygun bulmuyoruz. Biz gerekli yerlere şikâyetlerimizi yaptık. Savcının vereceği karar bekleniyor." dedi.

Diğer partilerin il başkanlarıyla bu tür olayları önleme adına yaptıkları görüşmelerin yeterli olmadığını gördüklerini dile getiren Karakaya, "Eğer bizim partililerimizden birileri bu olayı yapsaydı, yürüyüş yaparak, basın toplantısı düzenleyerek Burdur'u ayağa kaldırırlardı. Biz hukuka güveniyor ve hukukun gerekli adımları atacağına inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Burdur'da 2 gün önce meydana gelen olayda AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ile babasına ait 2 ve parti çalışmalarında seçim aracı olarak kullanılan 3 aracın lastikleri evlerinin önünde bulunduğu sırada kesilerek patlatılmıştı.