BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Lan neredeyse dövecekti

'Sana ne lan' diyen vekil işin aslını anlattı. Herşeyi muhabirin sorusu başlatmış.

Abone ol

Muhabirin 'Eşinizin başı açık, AKP'ye seçildiniz, şimdi kapatacak mısınız' sorusu AK Parti Balıkesir Milletvekilinin tepesini attırmış. Öztaylan bu soru üzerine "Sana ne lan" diye çıkışmış. 

Eşleri türbanlı milletvekilleri haberine kızarak, "Sana ne lan benim hanımımdan" diyen AKP Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, bu sözleri kendisini arayan gazeteciye söylediğini belirtti 

AKP'li milletvekilleri, dün Başbakan Erdoğan başkanlığında Genel Merkez'de bir araya geldi. Toplantı çıkışında dikkatlerin üzerinde toplandığı isim olan Öztaylan, birkaç gazeteci ve bazı AKP'lilerin bulunduğu yerde kendisini savunmaya çalıştı.

Gazetecilere konuyla ilgili net bir yorum yapmayan Öztaylan, AKP Bursa Milletvekili Faruk Çelik'in de aralarında olduğu milletvekillerine, "Bana gazeteci, 'Eşinizin başı açık, AKP'ye seçildiniz, şimdi kapatacak mısınız' diye sordu. Ben de ona 'Sana ne lan' dedim. Olay bu. Dövmediğime şükretsin" diyerek savundu.

İnsanları birbirine düşürmeyin


Öztaylan Milliyet'e de, kendisine yönelik haber ve yazıları eleştirerek, "Ne olacak, yazsınlar yazacakları kadar. Açıklamasını sonra yaparım kardeşim. O olay yazılan gibi değil aslında. Bu kadar insanları birbirine düşürmeye, 'lan' demeye hiç kimsenin hakkı yok. Atatürk ve Türk milliyetçisi olan laik bir insanım ben. 1-2 gün durulsun, sonra gerekli açıklamayı yaparız" dedi.