BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Türbanı nezarette alındı

Namus cinayeti işlediği öne sürülen kadının türbanı nezarette alındı.

Abone ol

Beyaz giysileriyle namus cinayeti işlediği öne sürülen F.D.'nin türbanı nezarette başından alındı. Genç kadın adliyeye başı açık şekilde gitti..

İzmir'in Bornova ilçesi Işıkkent semtinde önceki gün Salih Karadeniz'in (45) öldürülmesi olayının zanlısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan F.D., sorgusunun ardından dün adliyeye sevk edildi.

Cinayetten önce beyazlar giyinen genç kadın, uğruna ailesinin terk ettiği Salih Karadeniz'in kendisini para karşılığında başka erkeklere pazarladığını ve namusunu temizlemek için beyazlar giydiğini söylemişti. Önceki gece nezarete girerken türbanı başından alınan F.D.'nin adliyeye de başı açık gittiği görüldü.

'Can güvenliği, dini hakkın önünde gelir'

Avukat Fatih Doğan: Kişiyi korumaya yönelik olduğu için söz konusu durum hukuka uygun. Ancak burada haklara da saygı gösterilmeli. Böyle bir olay benim müvekkilimin de başına geldi. Savcı ile görüşme sonucu başını örtebileceği, intihar girişiminde kullanamayacağı bir mendil bulundu.

İlahiyat Profesörü Mustafa Erkal: Burada güvenlik açısından zaruret hali var. Zaruret ihtiyaçla eşittir. Güvenlik güçleri ihtiyaç duydukları anda gereken bir tedbiri alırlar. Burada dinen bir sıkıntı yok, sadece kişinin psikolojisi açısından sıkıntı olabilir.