BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Lagendik 301i silaha benzetti

Joost Lagendijk, 301. maddeye taktı. Hükümete çağrıda bulundu.

Abone ol

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, "TCK'nın 301.maddesinin Türkiye'nin imajını zedelediğini, Türkiye'nin AB içindeki düşmanlarının bunu istediğini" belirterek, "Düşmanlarınızın elinden bu silahı alın" önerisinde bulundu.

Lagendijk ile Komisyonunun diğer Eşbaşkanı Yaşar Yakış, Ankara'da yapılan Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonunun 58. Toplantısının sonunda ortak basın toplantısı düzenlediler.

Lagendijk, son birkaç yılda Türkiye'nin, bütün zorluklara rağmen Güneydoğu'da kültür ve dil alanında, sosyo-ekonomik kalkınmada önemli adımlar attığına, DTP'nin Meclise girdiğine dikkati çekti.

Bu şartlarda hiç kimsenin, terör örgütü PKK'nın şiddete başvurmasıyla Kürtlere yönelik bir çözüm sunacağını düşünemeyeceğini, şiddete başvurmanın çözümün bir aracı olamayacağını vurgulayan Lagendijk, terör örgütü PKK'nın çözümle ilgisinin bulunmadığını vurguladı.

Bu sebeple terör örgütü PKK'nın, DTP'nin parlamentoda olmasını istemeyebileceğine işaret eden Lagendijk, DTP'nin kapatılması davasını ima ederek, Türkiye'nin bu tuzağa düşmemesi ve PKK'nın istediği birşeyi yapmaması gerektiğini kaydetti.