BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA

DAlema ne kadar da değişti

D'Alema'yı hatırladınız değil mi? Şimdi Türkiye ile el ele kol kola..

Abone ol

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Massimo D'Alema'dan Türkiye'ye destek..

Teröre karşı gösterilen tepkileri haklı bulan  D'Alema, bir zamanlar Öcalan'ın İtalya'da barındıran ülkenin Başbakanıydı..

Gelinen nokta ise bambaşka..  Devir çok değişti. D'Alema şimdi Türkiye'nin yanında.

D'Alema, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşmasında her türlü terörist faaliyeti kınadıklarını ve mahkum ettiklerini ifade eden D'Alema, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok net bir söz söylemek istiyorum. İtalya, Türkiye'ye otokontrol önerdiği zaman, böyle sözcüler ve Irak yöneticileri ile sağlam diplomatik ilişkiler önerdiği zaman, bir yandan da Türkiye'nin maruz kaldığı terörist faaliyetleri en ağır şekilde kınamakta ve mahkum etmektedir. Bunun bilinmesini istiyorum. Çok haklı halk tepkileri de bunların arkasından geldi.

Bunlar, son derece anlaşılabilir tepkilerdir. Hem halk, hem de yöneticiler, son derece haklı tepkiler gösterdi. Türk halkıyla ve Türk yöneticileriyle tam bir dayanışma içindeyiz. Bunu söylerken aynı zamanda da itidal önerimiz, sadece kışkırtmalara bilgelikle karşılık verilmesini arzu etmemizden dolayı. Tabii ki askeri, stratejik boyutlar var, bunların siyasi boyutlarla da devam etmesi gerektiği inancındayız."

Hem sosyal, hem ekonomik, hem de insan hakları alanlarında reformların devam etmesinin önemine işaret eden D'Alema, "Tek arzumuz itidal. Bunun yanında da tümüyle dayanışma içindeyiz ve her türlü terörist faaliyeti kınıyor ve mahkum ediyoruz" dedi.