BIST 10.046
DOLAR 32,52
EURO 34,76
ALTIN 2.403,03
HABER /  GÜNCEL

Kuzeyde sel güneyde sıcak!

Meteoroloji 7 il ve çevresi için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Ama güneyde de sıcaklara dikkat çekti. İşte bölgelerde hava durumu;

Abone ol

Akdeniz ve Güney Ege sahillerinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin 3 ile 7 derece üzerinde olacak.  Doğu Karadeniz'de ise sel uyarısı var!

HEM AŞIRI SICAK, HEM SEL UYARISI

Hava sıcaklığı, Marmara ve Kuzey Ege’de kıyılarında kuvvetli kuzeyli rüzgarla birlikte 2 ila 4 derece azalacak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden edilen bilgiye göre, bugün Türkiye’nin Akdeniz ve Güney Ege de meydana gelebilecek aşırı sıcaklar ile kuzeydoğu kesimlerinde görülecek olan yağışların; öğle saatlerinden kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililer ve vatandaşlar ın dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

AŞIRI YAĞIŞ UYARISI 
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bugün sabah saatlerinden başlayarak akşam saat 22.00’ye kadar Rize, Artvin, Hopa, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış olacak.

Yağışın kuvvetli olması beklenen bölgede, ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, lokal dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar olabileceği belirtiliyor.

BÖLGELERDE HAVA

  • Marmara bugün azda olsa serinliyor, rüzgarın sertleşmesi ile sıcaklıkda 3-4 derece düşüş olacak, ayrıca Trakya ve Karadeniz’e kıyısı olan kentlerde kısa süreli yağmur olasılığı dahi var. Sıcaklık gölgede Edirne, Balıkesir ve Kocaeli'de 35 dereceye iniyor. Yarın hava daha serin olacak.
  • İç Anadolu'da ise sıcak hava dalgası bugün etkisini daha fazla hissettiriyor. Eskişehir’den, Kayseri'ye sıcaklık 33-36 derece arasında olacak. Yarın ise bu bölge de serinliyor ve yağış da gelebilir.
  • Ege'liler dikkat; termometreler bugün de İzmir’den Bodrum’a ve Aydın’a kadar 40-43 dereceyi, gösterecek. Aşırı sıcak devam ettiğinden, ısı çarpmalarına karşı güneşe çıkmamaya dikkat edilmeli. Bu bölge ancak yarın biraz serinleyebilecek.
  • Akdeniz bugün daha da sıcak, Antalya merkez gölgede 42 derece, Güneydoğu açık, sıcaklık Diyarbakır'da da 40 derece olacak.
  • Doğu Anadolu'da Erzurum, Kars, Ağrı-Van arasında bugün de bir ara sağanak yağmur görülecek, yağış pazartesi ara versede, sonrasında yeniden bekleniyor.
  • Bolu'dan Samsun'a kadar Batı ve Orta Karadeniz bugün çok sıcak, iç kesimlerde sıcaklık 36 dereceye çıkabilir. Rize, Artvin arasında ise yağmur bugün zayıfladı, ancak Doğu Karadenizliler dikkatli olmaya devam etmeli. Yarın hava yeniden serinleyecek ve ardından yağış gelecek.