BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,69
ALTIN 2.406,63
HABER /  GÜNCEL

Cem G.nin sahte kimliği bulundu

Her bulgu şaşırtıyor, her bulgu yeni sorular ortaya çıkarıyor. Şimdi de katil zanlısı Cem G.'nin sahte kimliği ele geçirildi.

Abone ol

İstanbul'da işlenen Münevver Karabulut cinayetinde, ortaya çıkan her bilgi gündeme bomba gibi düşüyor, soruşturmanın seyrini değiştiriyor. Firari zanlı Cem G.'nin sahte kimliği de, cinayetin 'planlı olup olmadığı' tartışmalarını alevlendirecek türden. 20 Ekim 1991 doğumlu olan Cem'i, bir yaş büyük olarak 29 Ocak 1990 doğumlu gibi gösteren sahte nüfus cüzdanı ele geçirildi.

Cinayet sonrası, G. ailesinin Bahçeşehir'deki villasında, başta testere olmak üzere çok sayıda delil bulunmuştu. Bu aramada, Cem G. adına düzenlenmiş bir de nüfus cüzdanı ele geçirildi. Cem G.'nin yaşını, bir yaş büyük gösteren kimlik, polisin dikkatini çekti. Nüfus cüzdanı, inceleme için kriminal laboratuvarına gönderildi.

OLDUKÇA PROFESYONEL

Kriminal Polis Laboratuvarları Dairesi Başkanlığı kimlik üzerinde detaylı bir çalışma yaptı. 5 Mart 2009 tarihli ekspertiz raporunda, nüfus cüzdanının optik cihazlar yardımıyla sahte olduğunun tespit edildiği açkılandı. Kimliğin renkli fotokopi ya da bilgisayar yazıcı yardımıyla hazırlandığı belirtildi. Raporda ayrıca sahteciliğin ilk bakışta ve kolayca fark edilemeyecek nitelikte olduğu, aldatma niteliğinin bulunduğuna dikkat çekildi.

SAHTE KİMLİĞE GÖRE 18'İNİ DOLDURMUŞ

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı kimlikle ilgili olarak Cem G. hakkında 'Sahte Nüfus Cüzdanı Hazırlamak' suçundan soruşturma başlattı.

Üst düzey bir emniyet yetkilisi sahte kimlikle ilgili şunları söyledi: 'Kimliği orijinalinden ayırt etmek güç. Ancak optik cihazlarla sahte olduğunu anlayabildik. Zaten doğum tarihi 1991. Ancak hazırlanan kimlikte 1990 görünüyor. Cem sahte kimliğe göre yaşı 18'in üzerinde olduğu için tek başına yurtdışına daha rahat çıkabilir.

HAZIRLIK MI YAPTI?

Aynı yetkili sözlerine şöyle devam etti: 'Ayrıca bilgisayarında sahte nüfus cüzdanı bulunması buna benzer başka sahte belgeler de hazırlamış olabileceği ihtimalini akıllara getiriyor. Bu durum cinayet planlamasa da başka bir takım yasadışı hazırlıklar içerisinde olduğuna işaret ediyor' Ceyhan'da 7 adrese baskın FİRARİ zanlı Cem G.'nin Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde görüldüğü ihbarı üzerine, bölgede bir haftada 7 ayrı adrese baskın düzenlendi. Ancak, herhangi bir sonuç alınamadı.