BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.423,09
HABER /  GÜNCEL

Karısı öldükten sonra kadın oldu!

ABD ordusunda asker olan adam yıllarca bu anı bekledi. Nihayet karısı ölünce ameliyat masasına yattı ve kadın oldu.

Abone ol

ABD’nin Philadelphia kentinde yaşayan Vietnam gazisi 77 yaşındaki Charles Ramsey, dünyanın cinsiyet değiştirme operasyonu geçiren en yaşlı insanı oldu.

CİNSİYET DEĞİŞTİRMEK İÇİN KARISINI ÖLMESİNİ BEKLEDİ

Philadelphia Cinsiyet Değiştirme Ameliyat Merkezi’nde yapılan operasyonun ardından Renee adını alan Ramsey, “13 yaşımdan beri bende farklı bir şeyler olduğunu biliyordum” dedi ve cinsiyet değiştirmek için karısının ölmesini beklediğini söyledi.

Kendisini kadın olarak hissettiğini ancak ailesinin ve çevresinin baskısı ile hislerini hep içine attığını söyleyen Charles'ın cinsiyet değiştirme operasyonu 20 bin dolara mal oldu.

NİHAYET KENDİMİ NORMAL HİSSEDİYORUM

Vietnam Savaşı’na katıldığını ve Özel Kuvvetler’de biriminde “yeşil bereli” bir asker olduğunu söyleyen Ramsey, “Bir kadın gibi giyinmek istiyordum ama kimseye bir şey söyleyemiyordum. Böyle bir şey yaparsam ordudan atılacağımı biliyordum” dedi. Renee Ramsey, kadın olduktan sonra nihayet kendisini “normal” hissettiğini belirtti. “Hayatımın kışında kendim ile birkez daha tanıştım” diye konuşan Rene, “Ölmeden önce tek isteğim buydu” dedi.

RİSKİ ALDI

Rene’nin hiçbir sağlık problemi olmadığını söyleyen doktorları, yaşının ameliyat için az da olsa risk taşığını ancak hastanın bu riski kabul ettiğini söyledi.