BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Küt açılımı diyerek basitleştirmek istiyorlar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, ''Kürt açılımı diyerek süreci basitleştirmek istiyorlar'' dedi

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, ''demokratik açılım'' sürecini basitleştirmek için gayret sarf edenler olduğunu söyleyerek, ''Kürt açılımı gibi veya farklı adlarla tarif etmeye çalışanlar var. Oysa bu öyle basit bir mesele değildir'' dedi.

Bu projenin ''demokratik açılım'' projesi olduğunu kaydeden Tanrıverdi, ''Aslında AK Parti işbaşına geldiği günden bu yana demokratik açılımı, sivilleşmeyi başlatmış bir partidir. Bu süreci devam ettirmektedir'' diye konuştu.

Bu süreç devam ederken, demokratikleşmeyi henüz benimsememiş ya da hazmedememişler olabileceğini anlatan Tanrıverdi, şöyle konuştu:

''Bundan rahatsızlık duyarak, farklı ifadelerde bulunanlar olabilir, ama Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadesiyle 'Kim ne derse desin biz, riskse bu riski aldık. Türkiye'nin demokratikleşmesini sağlayacağız.

Bu demokratikleşmeyi basitleştirmek için gayret sarf edenler var. 'Kürt açılımı' gibi veya farklı adlarla tarif etmeye çalışanlar var. Oysa bu öyle basit bir mesele değildir.''