BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ermeni açılımında yeni beklenti

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ermenistan açılımıyla ilgili beklentiyi Kıbrıs'ta açıkladı...

Abone ol



Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, komşu ülkelerle sıfır problem ilişkisi ilkesine dayalı olarak Ermenistan'la ilişkileri normalleştirmek istediklerini belirterek, "Bu normalleşen ilişkilerin kalıcı barışı getirebilmesi için Azerbaycan-Ermenistan ihtilafının da bir an önce uluslararası toplumun katkılarıyla çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'la düzenlediği ortak basın toplantısında, Ermenistan'la ilişkilerin normalleştirilmesiyle ilgili soruyu yanıtlarken, uzun süredir Ermenistan'la ilişkileri normalleşme sürecini yürüttüklerini söyledi.

Davutoğlu, Türkiye'nin çevresindeki bütün bölgelerde barış istediğini kaydetti. Ortadoğu'da, Balkanlarda, Kafkaslarda ve Doğu Akdeniz'de barış istediklerini dile getiren Davutoğlu, "Ve bu barışın ancak ve ancak kapsamlı bir çerçevede olması halinde yaşayabileceğine inanıyoruz" dedi.

AZERBEYCAN'DAN BEKLENTİ


Dün, Türkiye ve Ermenistan'ın İsviçre arabuluculuğunda bir kez daha normalleşme iradesini ortaya koyduğunu belirten Bakan Davutoğlu, "Biz, bu irade doğrultusunda ve daha önce deklare ettiğimiz komşu ülkelerle sıfır problem ilişkisi ilkesine de dayalı olarak Ermenistan'la ilişkilerimizi normalleştirmek istiyoruz. Ama bu ilişkilerin normalleşmesi yanında, bu normalleşen ilişkilerin kalıcı barışı getirebilmesi için Azerbaycan-Ermenistan ihtilafının da bir an önce uluslararası toplumun katkılarıyla çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz" diye konuştu.