BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Almanyada yeni başkonsolos görevde

Almanya Hamburg'da Türkiye'nin yeni başkonsolosu göreve başladı..

Abone ol

Türkiye'nin yeni Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk (42) görevine bugün resmen başladı.

Öztürk, Almanya'da daha önce çeşitli nedenlerden dolayı bulunduğunu, ancak Hamburg'a ilk kez geldiğini belirterek, ''Buraya isteyerek geldim. Almanya gibi ikili ilişkilerimizin iyi olduğu bir ülkede görev yapmak benim için büyük bir onur. Ülkemizin ve vatandaşlarımızın çıkarı için elimden geleni yapmaya çalışacağım'' dedi.

Alman vatandaşlığına geçmiş olan Türklerle de dayanışma içinde bulunacağını ifade eden Öztürk, ''Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Almanya'da 27 Eylülde genel seçimler var. Seçimlere geniş katılımın gerçekleşmesi için çalışmalar yapılması gerekir'' diye konuştu.

Eğitim konusunun da önem verdiği konular arasında yer aldığını kaydeden Öztürk, ''Burada yaşayan vatandaşlarımız Almanca öğrenmenin yanı sıra Türk kültür ve diliyle de bağlarını kopartmamaları gerekir'' dedi.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden 1989 yılında mezun olan Öztürk, 1993 yılında Türkiye'nin Katar Büyükelçiliğinde 3. katip, 1995 yılında Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliğinde başkatip, 2001 yılında Türkiye'nin Madrid Büyükelçiliğinde müsteşar, 2005-2007 yılları arasında Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliğinde müsteşar, 2007 yılından bu yıla kadar da Dışişleri Bakanlığı Güney Asya Genel Müdür Yardımcılığında daire başkanı olarak görev yaptı.

Evli ve 2 çocuk babası olan Öztürk, İngilizce ve İspanyolca biliyor.