BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kuşadası da Kiraz Festivali e büyük ilgi

Aydın'ın Kuşadası ilçesine bağlı Kirazlı köyünde gerçekleştirilen, "Ekolojik Tarımda 5. Geleneksel Kiraz Festivali" büyük ilgi gördü.

Abone ol

Festival, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur ve kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı törenle başladı.

Açılış töreninde konuşan Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kirazlı’nın örnek bir köy olduğunu belirterek, “Kirazlı köyü ve köylüleri çok takdir edilen ekolojik tarım çalışmasını ısrarla sürdürüyor. Tüm Türkiye’ye örnek olan Kirazlı köylülerini kutluyorum, onları takdir ediyorum” dedi.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise Kirazlı’nın planlı çalışmalarla ekolojik tarımda önemli bir yol aldığını belirterek, “ Kirazlı Köyü’nde yürütülen ekolojik tarımın gelişmesine yönelik çalışmalara belediye olarak her türlü desteği her zaman vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay da Kirazlı’nın ekolojik tarımda Aydın’ın gururu olduğunu belirterek, tüm kesimlerin Kirazlı’yı örnek alması gerektiğini kaydetti.
Kirazlı Köyü Muhtarı Hüseyin Fırat ise 5 yıldır büyük çabalarla sürdürdükleri ekolojik tarımın festival ile bütünleştiğini belirterek, organik tarım çalışmalarının tüm Türkiye tarafından izlendiğini belirtti.

Bu arada, festival kapsamında Kirazlı'da en iyi kirazı üreten üreticilere kupa verildi. Ziraat 900, Karakiraz, Napolyon ve Aşıkiraz dallarında 50 üreticinin katıldığı en iyi üretici yarışmasında birbirin güzel ürünleri seçmekte juri üyeleri zorlandı. Kiraz yarışmasının ardından gerçekleştirilen Kiraz Güzeli yarışması ise büyük ilgi gördü. Gün boyu devam eden festivalde çeşitli folklor ekipleri gösteriler sunarken, ünlü türkücü çeşitli yerel sanatçılar da konserler vererek, festivale katılanlara unutulmaz bir gün yaşattı.