BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Engelli vatandaşların yüzleri güldü

Yenimahalle Belediyesi Omurilik Felçlilerini sevindiricek çok güzel bir adım attı.Bir çok hobi kurslarına katılabilecekleri yaşam merkezi açıldı

Abone ol

Yenimahalle Belediyesi ile Omurilik Felçlileri Derneği tarafından Omurilik Felçlileri Yaşam Merkezi törenle hizmete açıldı.


Engelli vatandaşların bir arada vakit geçirebilecekleri, hobi kurslarına katılabilecekleri ve tekstil atölyeleriyle üretime katılabilecekleri merkezin açılış törenine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, Genel Sekreter Yardımcısı Tekin Bingöl, Ankara İl Başkanı Aliye Yıldızlı, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Kayhan Yüreğir, Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, OSİAD Başkanı Mehmet Akyürek, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Başar Bal, Başkan Yardımcısı Erhan Aras, Muhtarlar, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, Başkan Yaşar'ın yaptığı hizmetler ile kendisiyle yarışır hale geldiğini belirtti. Başkan Yaşar'ın üretken, sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden örnek bir başkan olduğunu söyleyen Okay, "Başkanımız her iki haftada bir yaptığı hizmetlerin açılışına bizi davet ediyor. Bizi çok yoruyor. Ancak iktidar koşusuna başlamış olan CHP'yi de hizmetleriyle gururlandırıyor. Yeni görevlerimizi almamıza rağmen soluğu burada aldık. Yeni Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamlarını getirdik. Başkanımız çalışmalarıyla CHP iktidarında yönetim anlayışının nasıl olacağını en güzel şekilde gösteriyor" dedi.


Başkan Yaşar da yerel yönetimlerin temelinin insan sevgisi olduğunun altını çizerek, Türk milletinin geleneğinde var olan "Engellilere Acıma" duygusunu ortadan kaldırmayı amaçladıklarını söyledi. Yaşar, "Bu acıma duygusunu ortadan kaldırarak, engellilerimizle birlikte onları özgür eşit haklara sahip vatandaş olarak görmeliyiz. Onların yaşama tutunmasını, sosyal ve ekonomik hayatın içinde olmalarını sağlayacak hizmetleri yapmak hem yerel yönetimlerin hem de genel idarenin asli görevidir" diye konuştu.


Omurilik Felçlileri Derneği Ankara Şube Başkanı Yıldırım Yılmazoğlu da, böyle bir merkezin açılmasıyla ilgili projelerini çok sayıda kamu kurum ve kuruluşuna teklif olarak götürdüklerini ancak "sükutu hayale" uğradıklarını söyledi. Başkan Yaşar'ın projeyle ilgili tavrına çok şaşırdıklarını belirten Yılmazoğlu, "Projemizi götürmediğimiz yer kalmadı ancak hep sükutu hayale uğradık. Başkanımız kabul edince biz de şaşırdık ve acaba olur mu diye şüpheyle baktık. Ancak Başkanımız bizimle omuz omuza çalışarak,
destekleyerek bizleri şaşırttı. Bu davranışın herkese örnek olmasını diliyoruz" dedi.


Açılış töreninden sonra açılışa katılanlarla birlikte merkezi gezen Başkan Yaşar, çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Tekstil atölyesinde çalışan engelli işçiler için tekstil üreticileriyle görüşerek fason üretim yapılması konusunda anlaştıklarını belirten Yaşar, engellilerin de ekmek paralarını kazanacaklarını ve üretime dahil olacaklarını söyledi. Tören, engelli vatandaşların gönüllerince eğlendikleri müzik ziyafeti ve havai fişek gösterisi ile son buldu.