BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ataşehir'de gökyüzü uçurtmalarla renklendi

Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, “Ataşehir Uçurtma Şenliği”ne yüzlerce çocuk rengarenk uçurtmaları ile katıldı.

Abone ol

Ataşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile İstanbul Uçurtmacılar Derneği'nce gerçekleştirilen Uçurtma Şenliği'ne çocukların yanı sıra çok sayıda anne-baba da katıldı.

Çocuklarıyla birlikte şenliğin yapıldığı alana gelen Ataşehirliler hem Ataşehir Belediyesi'nce dağıtılan uçurtmalarla hem de kendi hazırladıkları uçurtmalarla gönüllerince eğlendi.

Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları Hüseyin Hışman ile Sadık Kayhan'ın da katıldığı Uçurtma Şenliği'nin açılış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, 17 mahalleden oluşan Ataşehir İlçesi sakinlerinin bir arada eğlenmesi ve tanışıp kaynaşması amacıyla bu şenliğin düzenlediğini söyledi. Hışman, “Belediye Başkanımız Battal İlgezdi'nin önemsediği bu tür etkinliklerle Ataşehirlileri günlük sıkıntılardan ve stresten bir an olsa da uzaklaştırmayı amaçlıyoruz.“ dedi.

Ataşehir Belediyesi’nin dağıttığı uçurtmaların yanı sıra Ataşehirlilerin kendi yaptıkları uçurtmalarla da katıldığı şenlikte Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Hışman ile Sadık Kayhan'da çocuklarla birlikte uçurtma uçurdu. Şenlik kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenler, bisiklet, futbol topu, eşofman takımı, kol saati gibi ödüllerini Ataşehir Belediye Meclisi Başkanı Hüseyin Çulha, Halkla İlişkiler Müdürü Ercan Gül, Zabıta Müdürü Battal Sarıkaya, Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Ali Çağnış ve Veteriner İşleri Müdürü Necati Bozkurt'un elinden aldı. Yarışmalarda, En Yükseğe Çıkan uçurtma dalında birinciliği Sıla Yılmaztürk , ikinciliği Elif Bozkurt, üçüncülüğü ise Serpil Kirpikçi elde etti. En güzel Uçurtma kategorisinde ise birinciliği Bilge Su, ikinciliği Beyza Kaya, üçüncülüğü Eren Yılmaz kazandı. En İlginç Uçurtma dalında ise birinci Utku Gürtekin, ikinci Emre Hacıosmanoğlu , üçüncü ise Aleyna Eren oldu.