BIST 10.188
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.401,84
HABER /  GÜNCEL

Kuş gribinde büyük tehlike

Kuş gribini atlattık derken asıl tehlikeyi Sağlık Bakanlığı'nın genelgesi haber verdi.

Abone ol Kuş gribi virüsü H5N1'in insandan insana geçebilen türü ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı bütün resmi kuruluşlara genelge gönderdi.

Sağlık Bakanlığı'nın, kuş gribi virüsü H5N1'in yeni bir insan virüsünün oluşumuna sebebiyet verebileceği olabileceğini dikkate alarak 15 Haziran tarihli ''Pandemik İnfluenza Ulusal Faaliyet Planı'' genelgesi ile valilikler ve il sağlık müdürlüklerinden ''Ulusal Kriz Yönetimi Sistemi'' kapsamında 18 Ağustos (dün) tarihine kadar ''İl Planı'' hazırlamasını istediği öğrenildi.

Genelgede, kanatlı hayvanlarda hastalığa neden olan ''İnfluenza'' virüsünün, genetik alışverişte bulunarak, insandan insana geçme özelliğine kavuşan, yeni bir virüsün ve salgın (pandemik) ''influenza'' türünün ortaya çıkmasının mümkün olduğuna ve tedbirler alınarak hazırlık yapılması gerektiğine dikkati çekildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan, bakanlıklara kadar çok sayıda kuruma gönderilen genelgede, olası bir salgına karşı hazırlıklı olunması istenirken valilikler ve il sağlık müdürlükleri tarafından hazırlanacak ''İl Planları''nın ise 18 Ağustos'a kadar bakanlığa gönderilmesi istendi.