BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

CHPli başkanının ihale itirafı

CHP İzmir İl Başkanı Selçuk Ayhan, İzmir Büşükşehir'den ihale aldığını itiraf etti.

Abone ol

CHP İzmir İl Başkanı Selçuk Ayhan, İzmir Büyükşehir Belediyesinden ihaleyle iş alan şirketinin bundan zarar ettiğini bildirdi. Ayhan, CHP İzmir İl Binasında düzenlediği basın toplantısında, bir ulusal gazetenin Ege ekinde ''Buda CHP'nin Ali Dibosu'' manşeti altında ortağı olduğu firmanın, İzmir Büyükşehir Belediyesinin İZBETON şirketinden ihale aldığının haber yapıldığını, ''bununla şahsının, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile CHP'nin karalanmaya çalışıldığını'' öne sürdü.

Ayhan, ortağı olduğu Onursan şirketinin, 1979 yılından itibaren özel sektör, kamu kurumları, belediyeler ve yüklenicilere kaynaklı imalat ve mekanik tesisat, makine ekipmanları taahhütleri yaptığını anımsattı. İZBETON'un ihalesine 6 şirketin girdiğini, 50 bin demir borudan 5 bininin, tanesi 23.5 YTL'den yapılmak üzere ihale edildiğini kaydeden Ayhan, şunları söyledi:

''1999-2001 yılları arasında da İzmir İl Başkanıydım. Ben hiçbir zaman nüfusumu kullanmadım, kimseye de 'Bana bu işi verin' demedim. CHP Büyük Kurultayı'ndan bu yana şirkete uğramadım. İhale alındıktan 3-4 gün sonra haberim oldu. Çıplak maliyet fiyatı verilmiş. Ben olsam bu fiyatı vermezdim. Zarar eden bir iştir. İzmir Büyükşehir Belediyesine, CHP İzmir İl Başkanının şirketi para kazandırmıştır. Bunun neresi Ali Diboluk'tur. Sekiz liralık işi bir liraya yapmışız. Bir liralık işi sekiz liraya yapmamışız. Şirketim, ben il başkanıyım ihaleye gireyim iş alayım diye kurulan bir şirket değil. Şirketim namusuyla iş yaptığı için firmaların portföyündedir ve ihaleye çağrılırız.''

Selçuk Ayhan, siyasi parti il başkanlarının maaş almadığını, kendisinin de ailesini geçindirmek için iş yapmak zorunda olduğunu ifade etti. Gazetedeki haberle ilgili olarak hukukçulara inceleme yaptırdığını, dava açacağını belirten Ayhan, haberin, kendisi, ailesi, CHP ve İzmir Büyükşehir Belediyesine ''Çamur at izi kalsın'' mantığıyla yapıldığını iddia etti. Ayhan, ''Selçuk Ayhan İzmir'de bir güneştir. Güneş balçıkla sıvanmaz. İmzasız olarak yazılan haberi yapan kişi ile istediği televizyon kanalında konuşmaya hazırım. Ben, iyi bir makine mühendisiyim. Bundan sonra da kendi mesleğimi, kendi işimi yaparak çocuklarımın nafakasını çıkarmaya devam edeceğim'' diye konuştu.