BIST 10.273
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.410,27
HABER /  GÜNCEL

Kuruyemişe AB ayarı

Avrupa Birliği (AB) uyum sürecinde ''paketli kuruyemiş'' pazarı önem kazanacak.

Abone ol

Avrupa Birliği (AB) uyum sürecinde kalite, hijyen ve gıda güvenliği açısından ''paketli kuruyemiş'' pazarının da önem kazanacağı bildirildi.

Tadım Gıda Genel Müdürü Abdurrahman Yuvalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye paketli kuruyemiş pazarında yüzde 50 paya sahip olduklarını söyledi. Türkiye'de açık kuruyemiş alışkanlığının son yıllarda azaldığını ifade eden Yuvalı, paketli ürünlere yöneliş olduğunu kaydetti.

AB kriterleri çerçevesinde paketli kuruyemiş alışkanlığının yerleşeceğini ifade eden Yuvalı, şöyle konuştu:

''Son dönemde kamuoyunda, kuruyemişin sağlık üzerindeki etkileri sıkça gündeme gelip tartışılıyor. Tüketiciler bunun önemini kavradığı sürece paketli kuruyemiş alışkanlığı yerleşecektir. AB uyum süreci içerisinde kalite, hijyen ve gıda güvenliği açısından paketli kuruyemiş pazarı önemli hale gelecek. Türk halkı, alışkanlıklarını değiştirmekte zorlanabilir. Ama, sonuçta pazar sürekli büyüyüp gelişiyor.''

Anadolu'daki geleneksel alışkanlığı değiştirerek paketli kuruyemişe ilgiyi artırmak için çalışmalar yaptıklarını anlatan Yuvalı, taze, hijyenik ve güvenilir çeşitlerle uluslararası bir marka olmayı hedeflediklerini belirtti.

Yuvalı, firmalarının İstanbul ve Marmara Bölgesi'ndeki marka bilinirliğinin yüzde 80, Anadolu'da ise yüzde 50'ler civarında olduğunu hatırlatarak, ''Bunu artırmak ve kuruyemişin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini anlatmak için çalışıyoruz. Bu amaçla Anadolu'daki en uç noktalara iş ortaklarımız ve güçlü dağıtım ağıyla ulaşabilmenin gayreti içindeyiz'' dedi.

Kırıkkale, Gaziantep ve İstanbul Tuzla'daki 3 fabrikada kapasite artışı için 3 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını kaydeden Yuvalı, bunu sürdüreceklerini ve her yıl yüzde 15 kapasite artışı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.
Yuvalı, başta ABD ve Kanada olmak üzere 20 ülkeye ihracat yaptıklarını, 2007 yılından itibaren pazar payını artırmayı planladıklarını sözlerine ekledi.